« tornar

Més de 120 persones, pertanyents al món institucional, universitari i editorial, van assistir al debat que, el 8 de març, vam organitzar a la sala Ramon Fuster sobre el tema esmentat al títol.

Els ponents, tots ells prou coneguts i representatius dels diferents àmbits implicats en la temàtica que vam tractar, van ser: Joan Badia, professor de llengua catalana i literatura i exdirector general d'Innovació Educativa del Departament d'Educació; Llorenç Comajoan, professor de Filologia a la Universitat de Vic; Isidor Marí, president de la Secció Filològica de l'Institut d'Estudis Catalans; Albert Pla Nualart, responsable lingüístic del diari Ara, i Ernest Rusinés, cap del Servei Lingüístic de TV3. El moderador va ser Lluís Payrató, catedràtic de Lingüística Aplicada a la UB.

En les diferents intervencions, els ponents van donar la seva resposta a les preguntes que havíem plantejat com a guió del debat, de les quals destacarem dues: és possible reduir la distància entre els criteris normatius establerts i la llengua estàndard o el model de llengua que es propicia des dels mitjans de comunicació? És convenient fer-ho?

El torn d’intervenció del públic va tancar un acte en què es va debatre una qüestió sempre polèmica. Ara només ens falta poder llegir la nova sintaxi normativa de l’IEC, que, segons va afirmar Isidor Marí, president de la Secció Filològica, l’any que ve es publicarà en xarxa.

Article de Joan Abril.

Article d'Albert Pla.