« tornar

Finalitza l’estada d’una seixantena d’estudiants xinesos a Barcelona amb el lema de crear ponts entre Catalunya i la Xina

La Institució Cultural del CIC va ser el marc de l’acte de cloenda de l'intercanvi educatiu amb la Xina organitzat pel Col·legi i Qimeng Global, que aquest any ha portat a Barcelona una seixantena d’estudiants de Lishui.  

L’acte, que va tenir lloc el 18 de juliol, va consistir en un seguit d’actuacions, catorze en concret, en què els estudiants xinesos i catalans van exhibir grans dosis d’entusiasme i creativitat: dansa tradicional xinesa, fusió de sardana i música moderna, cançons, recitals... En conjunt, tot l’espectacle va transmetre el grau de sintonia i camaraderia entre els alumnes de tots dos països que ha estat possible gràcies a aquest intercanvi.

Va tancar l’acte, en primer lloc, Josefina Cambra, que va agrair el tracte exquisit que van rebre l’any passat els alumnes i els organitzadors que van anar a Lishui. També va agrair especialment la col·laboració de les famílies d’acollida, les escoles que participen en la iniciativa –totes les quals són centres adherits al Col·legi– i les persones que han intervingut en l’organització.  

Tot seguit va prendre la paraula Liling Qi, presidenta de Qimeng Global, que va recalcar la importància de les iniciatives que afavoreixen les relacions entre la Xina i Espanya.

Finalment, Jianliang Pan, un dels representants de l’Ajuntament de Lishui, va manifestar la seva satisfacció per aquesta estada, va parlar en termes molt elogiosos de la ciutat de Barcelona i va convidar les escoles a desplaçar-se l’any que ve a Lishui.

Aquest viatge és un fruit més del programa de col·laboració educativa amb la Xina, iniciat fa ja quatre anys pel Col·legi de Llicenciats en Ciències i Lletres (CDL) i Qimeng Global-Puente China amb un acord de col·laboració entre 18 escoles catalanes i 18 de xineses.

L’intercanvi amb estudiants de Lishui es va proposar l’any passat a tots els centres escolars adherits al CDL, i va suscitar tant d’interès que es va haver d’acotar el nombre de participants a 31 alumnes de 5 escoles: així, doncs, alumnes del CIC, IPSI, Fundació Llor, Escola Joan Pelegrí, Fundació Collserola (Frederic Mistral) van desplaçar-se el 2016 a la ciutat de Lishui, on van fer una estada en què van aprendre una gran diversitat d’aspectes de la cultura xinesa, tan distant i apassionant.

Al llarg de la setmana, els estudiants xinesos han fet activitats en diverses escoles, com ara tallers d’iniciació al ball de sardanes, de castellers i de batucada, i nombroses visites culturals (a la Colònia Güell, ruïnes romanes de Sant Boi, el monestir de Pedralbes, al MNAC, a l’Anella Olímpica, Montserrat… ). Cal destacar especialment la visita que van fer a la Seu d’Urgell, amb el propòsit de visitar la catedral romànica d’aquest municipi. A la Seu d’Urgell van ser rebuts pel bisbe d’Urgell i copríncep d’Andorra, Joan-Enric Vives.

Vegeu la notícia a:

ABC: Unos sesenta estudiantes chinos hacen una estancia cultural en Cataluña

La Vanguardia: Unos sesenta estudiantes chinos hacen una estancia cultural en Cataluña

CGTN Noticias: Estudiantes chinos y españoles participan en actividades de intercambio en Barcelona

Ràdio Seu: Estudiants xinesos visiten la Seu d'Urgell en el marc d'un intercanvi internacional