« tornar


Finalitzen les activitats d’“Ara és demà”, un debat sobre el futur educatiu en què ha participat el Col·legi

El 13 de setembre va tenir lloc l’acte de cloenda d’“Ara és demà”, una iniciativa del Consell Escolar de Catalunya en la qual ha col·laborat el Col·legi.   

Aquest acte va ser presidit per la consellera d’Ensenyament, Clara Ponsatí, que va parlar de les conclusions a què havia arribat el debat, una iniciativa que pretenia ser una reflexió a partir de la participació personal i col·lectiva amb l’objectiu de construir l’educació del futur a partir de nous consensos

El Col·legi ha sigut una de les entitats que hi ha fet aportacions. La nostra junta es va reunir en cinc sessions de treball per reflexionar sobre el document que el Consell Escolar de Catalunya va fer públic a finals del 2016 amb la intenció de promoure un debat entre tota la comunitat educativa al voltant de cinc ponències elaborades per experts, cinc textos que podrien ser la base d’un discurs refundacional de l’educació i l’ensenyament per a la Catalunya dels pròxims anys.

Les aportacions del Col·legi són breus i repartides en cinc blocs, seguint l’estructura que el mateix Consell Escolar proposava. No cal dir que la ponència que desperta més interès al Col·legi és la dedicada al “Professorat”,  justament perquè el CDL és el col·legi professional dels docents, peça fonamental del sistema i engranatge nuclear per al motor de funcionament i de canvi.

Enllaços que es poden consultar sobre aquest tema: