Guanyadors del XL Premi de Filosofia Arnau de Vilanova

Col·legi Oficial

El Jurat del XL Premi de Filosofia Arnau de Vilanova es reuneix per acordar els treballs guanyadors en les diferents categories per a professors d'ensenyament secundari i per a alumnes de batxillerat i universitaris.

Reunit a Barcelona el dia 6 de setembre de 2021, el Jurat, presidit pel degà del Col·legi Oficial de Doctors i Llicenciats en Filosofia i Lletres i en Ciències de Catalunya, Àlex Rocas Jordi, i format per Jordi Beltran del Rey, Yolanda Navarro Blanca i Ambròs Domingo Belando, acorda premiar els treballs següents:

A) Premi per a professors d’ensenyament secundari

PREMI:

“Filosofia visual a l’institut: l’assoliment de competències interpersonals en l’àmbit de la cultura i valors”, d’Àlex Agustí Polis, de l’Escola FEDAC de Manresa.

B) Premis per a alumnes de batxillerat

PRIMER PREMI

“La tecnologia augmenta la felicitat?”, d’Elena Balici, alumna de l’Institut Joan Mercader, d’Igualada.

SEGON PREMI 

“L'altruisme i la conducta prosocial”, de Nagore Miranda Sausa i Leire Sanz Pedrals, alumnes de l'Institut El Cairat, d’Esparreguera.

TERCER PREMI

“La persona en situación de enfermedad terminal. Los cuidados paliativos y su aplicación durante la pandemia por COVID-19”, de María del Mar Sánchez Pérez del Pulgar, alumna del Col·legi Canigó, de Barcelona.

MENCIONS

“Kant, Joker i un bol de crispetes”, de José Mª Domínguez Rovira, alumne de l’Institut Joan Mercader, d’Igualada.

 "La baixa visió i el seu impacte psicològic”, d’Ariadna Puiggròs Benzal, alumna de l’Institut Ramon Muntaner, de Figueres.

“Del caos al cosmos”, d’Ainoa Gil Pérez, alumna de l’Institut Ribot i Serra, de Sabadell.

C) Premis per a alumnes universitaris

PREMI:

“Héroes de lo anticlimático. Frustrados, necios y desacoplados en la literatura moderna”, de Marta Fernández Codina, estudiant de la UNED.

ACCÈSSIT

“La mirada passional: un estudi a través de Plotí i Lévinas”, de Berta Galofré Claret, estudiant de la Universitat Pompeu Fabra.

En aquest enllaç podeu consultar les bases del Premi i l'acta del veredicte del Jurat reunit el 6 de setembre de 2021.