« tornar

III Jornades sobre l’Ensenyament de les Humanitats al Batxillerat

Els recursos digitals a les aules d’humanitats van ser el tema de la tercera edició de les Jornades sobre l’Ensenyament de les Humanitats, que el Col·legi coorganitza amb la Universitat Internacional de Catalunya i que van tenir lloc el 6 i 7 de gener del 2015.

L’objectiu era abordar el debat sobre els beneficis que el suport de les eines digitals pot aportar a les matèries d’humanitats i fer-ho a partir de les experiències del professorat que ja ha fet servir a l’aula les eines digitals amb l’alumnat.

Les jornades, coordinades per Bernat Torres i Ma. Dolors Martí, es van obrir el divendres dia 6 amb una taula rodona, L’ús de les TIC, llums i ombres, amb la participació de Xavier Patiño (F. Tr@ms i Escola Jaume Viladoms), Martí Curiel (Escola Xaloc i UIC) i Xavier Ibáñez (Escola Sant Gregori i UB), i moderada per Evarist Gonzàlez (IES Torre del Palau de Terrassa).

L’acte de clausura va consistir en una conferència, Batxillerat sense humanitats?, impartida per Josep Montserrat, degà de la Facultat de Filosofia de la UB i president de la Societat Catalana de Filosofia de l’IEC.

Cal assenyalar, d'altra banda, que van ocupar un lloc molt destacat a les Jornades els quatre tallers simultanis a què van poder assistir els inscrits –L’escriptura en línia. Pedagogia i pràctica de l'expressió escrita mitjançant les TIC, Joan Fontdeglòria; Del caos al cosmos digital, Margalida Capellà; Les wikis com a eina pedagògica en l'aprenentatge, Usoa Sol; Reptes que plantegen les TIC per a l'ensenyament d'història de l'art a batxillerat, Cristina Sanjust (UIC)–, així com les experiències docents presentades per alguns participants.

L’ambient de treball i la satisfacció manifestada pels assistents fan preveure una nova edició d’aquestes Jornades l’any vinent.