« tornar


Inauguració de la desena edició de la Universitat Sènior

El nou curs de la Universitat Sènior del Col·legi serà una edició molt especial, ja que es compliran deu anys dedicats a la formació per als majors de cinquanta-cinc anys.

 

Durant aquests anys, la Universitat ha crescut i ha consolidat una programació de cursos i d'activats de qualitat i a l'alçada de les expectatives dels més de 6.000 alumnes matriculats durant aquests anys. En aquesta dècada, la Universitat ha passat de tenir una setantena d'alumnes a la primera edició de 2012, als prop de 900 alumnes del curs passat en què es van programar més de trenta cursos. Unes dades que, sens dubte, mostren l'èxit i la bona acollida de la inicitiva.


Un dels objectius de la Universitat Sènior és promoure la cultura, en les diverses manifestacions, i, per això, l'eix de la conferència inaugural d'enguany serà la cultura, com a clau de volta dels problemes actuals:

La Cultura: una via de millora per als problemes del present?
Montse Barderi, escriptora, filòsofa i periodista.
Dia: dilluns, 27 de setembre, 11 h
Format en línia

Montse Barderi és escriptora, periodista i filòsofa, especialista en estudis de gènere i autora de nou llibres, tant de literatura com de filosofia pràctica. Col·labora mensualment en la secció "Tribuna" d'El Punt Avui i és columnista mensual a Serra d'Or. Ha estat membre del Seminari Filosofia i Gènere de la Universitat de Barcelona, subdirectora amb Fina Birulés del X Simpòsium Internacional de Filòsofes IAPh i patrona fundadora de la Fundació Maria-Mercè Marçal. Forma part del projecte guanyador eTwinning 2015 en l'àmbit Europeu de Ciutats Educadores. L'any 2019 va ser nomenada comissària de l'Any Teresa Pàmies per la Institució de les Lletres Catalanes. Ha estat Premi Prudenci Bertrana 2019 per la novel·la La memòria de l'aigua.

Cal que confirmeu l’assistència mitjançant aquest enllaç.

El mateix dia us enviarem l’enllaç de connexió (plataforma Zoom).

Si voleu formular preguntes a la ponent ho podreu fer per xat o bé per correu electrònic a info@cdl.cat.