Programa d'impuls a la

internacionalització de l'educació

El Departament d'Educació ha publicat la Resolució ENS/2336/2018, de 4 d'octubre, per la qual es crea el Programa d'impuls a la internacionalització de l'educació Aprendre i interactuar en un context global.

Trobareu la resolució completa en aquest enllaç.

Cercador EUC

L'EUC (Estudis Universitaris a Catalunya) és un cercador gratuït on trobareu tota la informació sobre la qualitat de les titulacions de grau i de màster que s'imparteixen a les universitats catalanes.

Més informació en aquest enllaç

Blog de química de Josep Corominas

El químic Josep Corominas, professor de física i química de l'Escola Pia de Sitges, publica aquest blog de química amb recursos i informacions molt interessants sobre aquesta matèria. És un dels coordinadors del projecte de Química en context i és col·laborador del CESIRE-CDEC del Departament d’Ensenyament.

Consulteu el seu blog en aquest enllaç

Biblioteca de Matemàtiques i Informàtica

El Bloc de la Biblioteca de Matemàtiques, d'Anton Aubanell, se suma a la iniciativa dels altres blocs del CRAI i neix amb la voluntat d’establir un nou canal de comunicació amb els usuaris.
Hi trobareu informació relativa a la biblioteca -el fons, els espais, les novetats, els recursos, les exposicions-, i també sobre la Facultat de Matemàtiques, els estudis que s’hi impartiexen (Matemàtiques i Enginyeria Informàtica) i tot allò que hi tingui relació.

Hi podeu accedir en aquest enllaç.

Barchinona, recursos per a la història i la historiografia de Barcelona

Barchinona.cat és una empresa de serveis culturals que ofereix i gestiona projectes sobre història de Barcelona. És un projecte empresarial fundat l’octubre del 2014, canalitzat a través d’un espai web operatiu des del 2012 que aplega recursos contrastats sobre la història i la historiografia de Barcelona.  

Consulteu la seva web aquí.

ARC (Aplicació de Recursos al Currículum)

L’ARC és un espai al servei dels mestres i del professorat per compartir propostes docents de qualitat associades a les competències bàsiques i al currículum que té les següents característiques: és una plataforma per compartir trossets d’aula, on qui vol pot fer aportacions i tothom pot prendre, adaptar i utilitzar el que necessita; acull propostes de procedència i estils diversos per tal de respectar i donar suport a diferents sensibilitats i necessitats docents, i utilitza el currículum com a organitzador de les propostes i, alhora, el posa en acció facilitant cerques a partir de continguts curriculars, de competències i de relacions interdisciplinàries.

Consulteu-ne les propostes aquí.

Experiments de Física per a l’estiu

A càrrec d’Antxon Anta Unanue, Deutsche Schule San Alberto Magno, Sant Sebastià

Més informació aquí.

  

Ohhhh! Quins materials!

Realitzat per Fina Guitart, CESIRE, Centre de Recursos Pedagògics Específics de Suport a la Innovació i la Recerca Educativa, Departament d'Educació, Generalitat de Catalunya

Més informació aquí.

  

Matemàtiques sorprenents

Presentat per Juan Roldán, director de l’àrea de matemàtiques del MUDIC vbs-cv (Museu Didàctic i Interactiu de Ciències de la Vega Baja del Segura de la Comunitat Valenciana), Oriola

Més informació aquí.

  

Vídeos d’espectacles científics

Teniu tots els vídeos d’espectacles científics del Pati de la Ciència, des de l’any 2005, en el repositori de la Universitat d’Alacant

Més informació aquí.