« tornar

Jornada sobre la terminologia en el món educatiu (didàctica, recursos, estratègies)

Aquest va ser el títol de la Jornada que va tenir lloc al nostre Col·legi el divendres 10 de maig a la tarda i el dissabte 11 al matí.

Coorganitzada amb la SCATERM (Societat Catalana de Terminologia, filial de l'Institut d'Estudis Catalans), la Jornada pretenia ser un espai de reflexió i d’intercanvi per debatre temes com ara la selecció i la transmissió de la terminologia a l’aula, la terminologia com a eina de construcció dels conceptes de les diferents matèries i nivells, i els criteris que es poden aplicar per gestionar l’allau d'interferències del castellà i de neologismes de l'anglès.

L’estructura de la Jornada consistia en dues conferències, a càrrec respectivament de Mercè Izquierdo i Joan Mallart, i una taula rodona, La terminologia dins i fora de l’aula: on i en quin estat la trobem?, en què van participar el representant del Termcat Xaviar Fargas, Jaume Ríos, director de l'Editorial Teide, i Aureli Caamaño, membre de la Junta de Govern del CDL; aquesta taula rodona va ser moderada per Lluís Payrató, catedràtic de lingüística aplicada a la UB.

També s’hi van presentar diverses comunicacions, i dissabte al matí els participants van tenir l’opció d’assistir a un dels tres tallers que podien triar.

En resum, la Jornada va constituir una bona oportunitat perquè els docents reflexionessin sobre el seu paper com a transmissors de terminologia.