« tornar

La 41a Escola d'Estiu del Col·legi

Una nova edició de l’Escola d’Estiu del Col·legi, la 41a, va obrir les seves portes el 30 de juny d’un any en què precisament se celebra el centenari d’aquestes trobades anuals de docents iniciades el 1914 pel pedagog Eladi Homs. No cal dir que la nostra institució ha participat i col·laborat en els actes organitzats per la Generalitat per commemorar aquesta efemèride (vídeo commemoratiu de la Generalitat).

Més de 800 participants (amb més d'un 60% de dones), entre alumnes i professorat, han tornat a avalar amb la seva fidelitat l’oferta formativa de la nostra Escola d’Estiu, que s’ha consolidat com una de les millors que s’organitzen per al professorat.

En efecte, els participants han pogut triar un any més entre un ampli ventall de més de 80 cursos de diverses temàtiques, que s’han impartit del 30 de juny al 25 de juliol majoritàriament a l’Escola Joan Pelegrí, tot i que també n'hi ha hagut on line i de recorreguts naturalístics.

Conferència inaugural i activitats complementàries transversals

El tret de sortida per a l’inici de la 41a Escola d’Estiu ja l’havia donat, el 18 de juny, la conferència inaugural Enric Prat de la Riba i la seva generació de creadors inquiets, impartida per Jordi Casassas, catedràtic d’Història Contemporània de la UB (més informació sobre aquest acte).

En aquesta edició s’han ofert dues activitats complementàries transversals, que van tenir lloc el primer dia, el 30 de juny, amb una gran afluència d’assistents: La competència digital, desplegament i presentació d’experiències de centres, que es va fer a l’Escola Joan Pelegrí amb la participació de Montserrat Quiñones, Joan de Batlle, Imma Llotge i Marga Viñoles; i La competència cientificotècnica, desplegament i presentació d’experiències de centres, que es va fer al Col·legi amb la col·laboració d'Enric Custodio, Jordi Domènec i Tomàs Aguilera.

Representació del grup de teatre del Col·legi

No podem acabar aquesta breu ressenya sense esmentar l’obra de teatre representada, el 4 de juliol, pel grup de teatre del Col·legi a l’Escola Joan Pelegrí. Durant tot l’any els membres del grup han assajat l’obra, titulada La cuina, una història de personatges reals, amb els seus defectes i virtuts, que treballen junts en una cuina i tenen diferents objectius: sobreviure, triomfar, casar-se, ser feliços o morir.