« tornar

La Intercol·legial  presenta un manifest en defensa de la funció social dels Col·legis Professionals

L’Associació Intercol·legial de Col·legis Professionals de Catalunya, que agrupa més de 90 Col·legis Professionals de diferents sectors i representa a més de 150.000 col·legiats catalans, ha commemorat el seu primer aniversari en un acte conjunt en el marc del saló Bizbarcelona.

Presidents, degans i representants dels diferents Col·legis Professionals es van donar cita a Montjuïc per fer balanç i reivindicar el paper fonamental de les entitats col·legials.

Durant l’acte, La Intercol·legial va presentar un Manifest en defensa de la seva funció social, que va ser llegit per Josefina Cambra, degana del nostre Col·legi.

L'advocat Miquel Roca va parlar sobre el present i el futur dels Col·legis Professionals. Roca va recordar  que "no es pot qüestionar l’existència dels Col·legis Professionals perquè tenen un explícit reconeixement a la Constitució de 1978,  i són corporacions de dret públic que  actuen per delegació de l’Administració". Roca va ressaltar el paper dels Col·legis com a veu de la societat civil a la qual cal escoltar especialment en aquests moments.

El president del Col·legi d’Advocats de Barcelona i alhora president de la Intercol·legial, Pedro L.Yúfera, va afirmar "que els Col·legis Professionals són més necessaris que mai per la seva funció d’interès públic que ningú no podria assumir amb la mateixa eficàcia i experiència". Igualment va destacar que " l’aportació dels Col·legis i dels professionals que representen a la societat exigeix un tracte digne i just per part de les Administracions".

La Intercol·legial  ha participat en el Saló Bizbarcelona, celebrat el dies 13 i 14 de juny a Barcelona, amb un espai de networking interprofessional, on emprenedors i col·legiats han establert centenars de contactes amb professionals de qualsevol sector.