« tornar

L'Escola d'Estiu del 2012

Un any més el Col·legi ha organitzat la seva Escola d’Estiu, que ha arribat a la seva 39a edició i que, per la seva ja llarga trajectòria i la fidelitat mostrada per l’alumnat i el professorat, s’ha consolidat com una de les millors ofertes de formació per als docents.

A partir del 2 juliol s’han dut a terme 58 cursos, amb un nombre de places ocupades de 1.300, una xifra gens menyspreable en aquesta dura època de crisi.

Misèria de la teoria (o teoria i reticència), conferència a càrrec de Gregorio Luri

Aquest any hem ofert una nova activitat complementària: una conferència, seguida d’un debat, que va tenir lloc el 6 de juliol al CaixaForum.

En iniciar la seva intervenció, Gregorio Luri va explicar que havia agafat el títol de la conferència d’un llibre d'EP. Thompson, en què aquest historiador britànic rebat el teoricisme ahistòric del marxisme estructuralista de Louis Althusser.

El conferenciant va afirmar, entre moltes altres coses, que el reformisme educatiu s’ha acabat. Entre els docents predomina l’escepticisme, diu, i cada vegada és més evident que no hi ha cap teoria que pugui substituir el seny del mestre.

Després de criticar el model comprensiu i de reivindicar la necessitat d’introduir pràctiques reflexives en la tasca docent, Luri va acabar fent una crida a la professionalitat per davant de tot, fins i tot en aquests moments tan difícils.

Un animat debat amb el públic va tancar aquest acte.

II Jornada Formativa per a Professorat de Secundària a la Vil·la Museu Pau Casals

 En el marc de l’Escola d’Estiu ha tingut lloc la II Jornada Formativa per a Professorat de Secundària a la Vil·la Museu Pau Casals, que es va fer el 9 de juliol sota el títol Per què i com treballar Pau Casals a l’aula?

Professors de totes les matèries van assistir a les conferències de Núria Ballester, directora del Museu, Isabel Boj, directora de Schola Didàctica Activa, i Laura Folch, responsable dels tallers musicals de la Vil·la Museu. A més, els assistents van poder participar en una visita comentada a les magnífiques instal·lacions del Museu a càrrec d’Isabel Boj.

Per complementar la Jornada, al Campus Virtual del Col·legi s’ha treballat la unitat didàctica, en una activitat coordinada per Jordi Beltran.