« tornar

Liling Qi i Lidan Qi, noves col·legiades d'honor

La sala Ramon Fuster del Col·legi es va quedar petita per acollir els assistents a l’acte de nomenament de Liling Qi i Lidan Qi com a noves col·legiades d’honor, que va tenir lloc el 10 de juliol.

El títol de Col·legiat d’Honor és una distinció que concedeix la Junta del Col·legi a personalitats que han destacat en el camp de l’educació i la cultura, i que han tingut una especial col·laboració o vinculació amb el Col·legi i amb les seves finalitats i objectius, independentment que la seva titulació estigui inclosa o no entre les que recullen els nostre Estatuts.

Va obrir l’acte la degana, que va explicar que el Col·legi va decidir concedir-los aquesta distinció perquè reuneixen una sèrie de valors molt rellevants per a la nostra institució, com ara la constància, la serietat en el treball, els respecte a les persones grans i la família, i la gran importància que donen a l’educació.

Tot seguit va prendre la paraula el tresorer del Col·legi, Jesús Bonals, que va resumir la trajectòria vital de les dues premiades des que, el 1989, van deixar la Xina i es van instal·lar a Màlaga, fins a la seva arribada a Barcelona i la creació de l’empresa Qimeng Global, amb la qual el Col·legi ha posat en marxa un programa internacional de col·laboració amb la Xina.

També hi van intervenir Ou Jian Hong, cònsol adjunta de la Xina a Barcelona, que va valorar l’esperit emprenedor de les germanes Qui; Pedro Nueno, professor de l’IESE i impulsor de l'escola de negocis CEIBS, situada a Xangai, que les va animar a seguir fent de pont entre Espanya i la Xina, i Jordi Pujol, expresident de la Generalitat, que va alabar la tenacitat i capacitat d’esforç del poble xinès, així com el seu esperit de treball i patriotisme.

Van tancar l’acte Liling Qi i Lidan Qi, que van agrair la distinció que els havia fet el Col·legi i van manifestar l’interès que sempre han tingut a construir aliances que reforcin els llaços educatius entre la Xina i l’Estat espanyol.