Programa del Màster de Mediació 2019-2020

7a edició Barcelona. Curs 2019-2020

El nostre Col·legi  i l’entitat de Mediació Logos Media organitzen aquest Màster de mediació i gestió col·laborativa de conflictes, que combina les noves tecnologies d’aprenentatge en línia  amb l’efectivitat de classes-taller, que permetran assolir als participants les tècniques i les habilitats mediadores necessàries per dur a terme una bona praxi de la mediació.

Aquest Màster està homologat pel Centre de Mediació de Dret Privat de Catalunya, atès que reuneix les característiques que estableix la Llei 15/2009 de Mediació en l’àmbit del Dret Privat i el seu Reglament de desenvolupament i, per tant, la seva realització pot permetre accedir al Registre  de Mediadors del Centre de Mediació de Dret Privat de Catalunya, sempre que es compleixin la resta de requisits (Web Centre de Mediació), i també la inscripció en el Registre Estatal de mediadors que es crearà aviat al Ministeri de Justícia.

L'objectiu final és facilitar que els participants del Màster puguin obtenir les capacitats per desenvolupar una nova professió de moltes perspectives al nostre país: la mediació.

Consulteu-ne el tríptic d'informació

Calendari de sessions

Organització i estructura

El màster està format per una part general o mòdul comú i tres especialitats a escollir. És recomanable realitzar l’especialitat de família i la de mediació ciutadana i organitzacions complexes, més una tercera a escollir, per tal de tenir la possibilitat d’inscripció en el Registre del Centre de Mediació de Dret Privat de Catalunya. Quant a l’especialitat escolar, està reconeguda pel Departament d’Ensenyament.

A més de les tres especialitats cal realitzar un treball de final de màster. 

1. Mediació en l'àmbit familiar, amb una durada de quatre setmanes lectives en línia i quatre caps de setmana (divendres tarda i dissabte matí) amb classes presencials de caire eminentment pràctic.

2. Mediació en l'àmbit de les relacions ciutadanes i comunitàries i en organitzacions complexes, amb una durada igualment de quatre setmanes lectives en línia i quatre caps de setmana (divendres tarda i dissabte matí) amb classes presencials, molt pràctiques.

3. Mediació en l'àmbit civil, de quatre setmanes lectives en línia i quatre caps de setmana (divendres tarda i dissabte matí) de classes pràctiques.

4. Mediació escolar, igualment tindrà una durada de quatre setmanes lectives en línia i quatre caps de setmana (divendres tarda i dissabte matí) de classes presencials.

5. Justícia restaurativa i Mediació en l’àmbit penal, aquesta matèria igualment es desenvoluparà durant quatre setmanes lectives en línia i quatre caps de setmana (divendres tarda i dissabte matí) amb classes molt pràctiques.

Màster de 300 hores, de les quals:

• 120 hores de la part general o mòdul comú: metodologia, escoles, eines, actituds i habilitats

• 60 hores d’especialització en mediació familiar

• 60 hores d’especialització en mediació ciutadana i organitzacions complexes

• 60 hores d’especialització en mediació civil i mercantil o 60 hores de mediació escolar o  60 hores de justícia restaurativa i mediació en l’àmbit penal

Per a l’obtenció de la titulació de màster cal realitzar la part general o mòdul comú i escollir almenys tres especialitats que es completen amb la presentació d’un treball de final de màster (TFM).

Dates, horaris i lloc de realització

Sessions presencials quinzenals, divendres tarda i dissabte matí, i atenció diària no presencial mitjançant el campus virtual.

Dates: de l'octubre del 2019 al juliol del 2020

Lloc: Realització de les classes presencials a les aules del Col·legi Oficial de Doctors i Llicenciats en Filosofia i Lletres i en Ciències de Catalunya, Rambla de Catalunya, 8 , 08007 Barcelona

Horari de les sessions presencials: Divendres a la tarda de 16 a 20 h i dissabtes al matí de 10 a 14 h (quinzenalment).

Sessió informativa inicial del curs 2019-2020: 5 de setembre a les 18.30 h al CDL

Entrega de diplomes del curs 2018-2020: 5 de novembre a les 18.30 h al CDL  

 Inscripció

Inici període d'inscripció: 25 de juliol de 2019


Més informació: preus i inscripció

Direcció i coordinació

Direcció:

• Carlos Villagrasa Alcaide, professor titular de Dret civil i magistrat

• Anna Vall Rius, mediadora, advocada, sòcia fundadora i directora de Logos Media

Coordinació:

• Núria Villanueva Rey, mediadora i psicòloga social. Menció honorífica del Premi Justícia 2016 de la Generalitat de Catalunya per la seva trajectòria professional en la mediació en els darrers 20 anys.

Comitè científic:

• Carme Panchón Iglesias, mediadora i educadora social, CDL

• Pere Led Capaz, mediador, CDL

Equip docent

Barredo, Blanca. Advocada, mediadora, formadora en mediació, justícia restaurativa i trobades restauratives

Boqué, M. Carme. Màster en mediació, professora de la Universitat Ramon Llull, experta i autora de diferents llibres de mediació escolar

Canyameres, Manel. Mediador i advocat, màster en mediació per la Kurt Bosch

Carmenati, Emanuela. Mediadora i advocada, màster en mediació, experta en blocking i presidenta d’honor de la Cambra de Comerç Italiana de Barcelona

Davi, Sara. Mediadora coordinadora del Projecte de Mediació Sanitària UB-DS

Giner, Antoni. Mediador, doctor en psicologia, professor de la Universitat de Barcelona

Guillamat Rubio, Ànsel. Llicenciada en psicologia, màster en mediació

Llinàs Salmerón, Rafa. Llicenciat en psicologia, postgrau en mediació

Pastor Palacios, Xavier. Cap dels Mossos d’Esquadra i expert en mediació en l’àmbit policial

Prats Albentosa, Llorenç. Doctor en dret, catedràtic de dret civil de la UAB

Sánchez Martínez, Laura. Psicòloga i mediadora de l'Equip Tècnic de Menors de Barcelona

Sendra Montes, Joan. Educador social, màster en mediació

Torras-Puigdomènech, Sofia. Mediadora, advocada, experta en coaching

Valero Lorca, Javier. Mediador, advocat, professor de mediació

Vall Rius, Anna. Llicenciada en dret, mediadora, màster en mediació, professora associada de la Universitat de Barcelona

Vidal Teixidó, Antoni. Mediador i advocat, professor de mediació

Villagrasa Alcaide, Carlos. Doctor en dret, màster en mediació, professor titular de la Universitat de Barcelona

Villanueva Rey, Núria. Psicòloga social, especialització en mediació, presidenta de l’Associació de Professionals de la Mediació de Catalunya 2008-2016

Viola Demestre, Isabel. Doctora en dret, especialista en mediació, professora titular de la Universitat de Barcelona

Per a consultes i més informació: podeu contactar amb la coordinadora del màster, Núria Villanueva i Rey: nvilla@copc.cat | Mòbil 610 255 157 

En totes les acreditacions hi constarà que els estudis han estat organitzats i impartits conjuntament pel Col·legi Oficial de Doctors i Llicenciats en Filosofia i Lletres i en Ciències de Catalunya i Logos Media, i que estan homologats pel Centre de Mediació de Dret Privat de Catalunya, Departament de Justícia de la Generalitat de Catalunya.

Més informació: preus i inscripció