Escola d'Estiu

L’Escola d’Estiu 2021 en línia

Us fem saber que ben aviat ja podreu consultar la 48a edició de la nostra Escola d'Estiu que es farà novament, en línia de l'1 al 20 de juliol de 2021. La formació continuada dels docents és la condició indispensable per a un ensenyament de qualitat i és per això que us animem a participar-hi. Ens avala una llarga trajectòria de realització de cursos i un professorat formador molt ben preparat.

La formació permanent és una necessitat davant el pas del temps i un compromís de responsabilitat tangible en la societat del coneixement. Formar-se constantment és un plaer vital, una mostra de fidelitat personal a una decisió presa fa un temps i un exercici de generositat col·lectiva que connecta edats, llocs, persones, idees i maneres

Us destaquem tres fites que insinuen un camí, un llarg trajecte, un recorregut personal compromès amb l'activitat docent, variada i canviant:

  • La formació contínua és imprescindible per poder incorporar el progrés imparable de la innovació en tots els àmbits; així, la formació es converteix en una corda que manté la tensió entre el que hem après i el que encara cal imprescindiblement aprendre.
  • Els límits d'una mestra o d'un professor són els límits de la seva formació i, per tant, avui ja no es pot exercir aquesta professió pensant només en la formació inicial, una frontera massa reduïda i segurament alterada.
  • Les millors organitzacions dedicades a l'ensenyament i l'aprenentatge destinen una part important del seu pressupost i dels seus esforços humans a la formació contínua; ho fan, en bona part, perquè es tracta d'organitzacions que volen aprendre diàriament.

Insistim doncs en la importància radical de la formacio i és per això que des del Col·legi us oferim un catàleg formatiu on hi trobareu eines, materials i recursos molt útils especialment en moment incerteses però també engrescadores.

 

Conferència inaugural 2020: "Reinventem les rutines a secundària: temps, persones i tecnologia", a càrrec d'Albert Sangrà