« tornar

Participació del Col·legi en el seminari organitzat a Venècia i Verona pel Projecte Erasmus+ Archaeoschool for the Future

Del 16 al 21 d’octubre, una delegació del Col·legi, integrada per Mireia Montané, Carme Amorós, Xavier Juan i Lídia Fernández, es va desplaçar a Venècia i Verona per participar en un seminari transnacional de formació organitzat pel projecte Archaeoschool for the Future.

Aquest projecte té per objectiu donar nova vida als jaciments arqueològics mitjançant l’ús de les noves tecnologies per tal d’entendre el present i construir el futur.

En el seu context, institucions i escoles gregues, italianes i catalanes estudien els jaciments arqueològics de l’antiga Messene, Verona, Tàrraco i Empúries.

Les sessions de treball del seminari van tenir lloc a la Universitat Ca’ Foscari de Venècia, al Liceo Scientífico Fracastoro i a l’Educandato agli Angeli de Verona.

La contribució del Col·legi es va iniciar amb la presentació dels resultats de l’avaluació inicial del projecte, tant d’alumnes com de professors i experts participants, preparada per Carme Amorés amb l’ajut de Lídia Fernández.

També va incloure una mirada científica al món de l’arqueologia a càrrec de Xavier Juan, que va fer una anàlisi de la localització de les ciutats, els materials de construcció del món clàssic i els problemes ambientals que van haver d’afrontar les antigues Grècia i Roma.

Mireia Montané, coordinadora del projecte al Col·legi, va analitzar, en diferents sessions, la vigència del món clàssic en l’actualitat i l’estudi dels objectes com a estratègia pedagògica. També va col·laborar en la sessió de formació dedicada a knowledge building i al funcionament de la plataforma de treball virtual KB6.

La trobada va permetre definir les pròximes accions del projecte fins a la seva finalització el 2018, i va servir per preparar la trobada d’alumnes que tindrà lloc a Verona l’abril del 2017.