Preguntes freqüents Universitat Sènior 2020-21

Què és la Universitat Sènior?

La Universitat Sènior aplega diversos cursos de matèries de diferents, que es duen a terme durant l’any acadèmic, per fomentar la formació continuada al llarg de la vida.

A qui s’adreça?

A col·legiats del nostre Col·legi i en altres col·legis professionals i a titulats universitaris sense col·legiació, majors de 55 anys.

Quines modalitats de cursos i activitats s’hi ofereixen?

Aquest curs 2020-21 oferim dues modalitats de curs, tenint en compte la situació sanitària arran del coronavirus:

·     Cursos presencials*

·     Cursos només en format virtual 

* Si us hi matriculeu en  format presencial, cal que tingueu present que, arran de la crisi sanitària i per a la vostra seguretat, mentre durin les mesures de restricció d’assistència als cursos presencials, en cas que els inscrits sobrepassin la capacitat permesa, farem dos grups d’inscrits: una setmana un grup assistirà a la classe presencialment i l’altre en format virtual en temps real, i la setmana següent es farà al revés.

Quines matèries s’hi imparteixen?

El ventall de matèries és molt ampli i n’hi ha per a tots els gustos: cultura clàssica; història de la música; història de l’art; literatura universal; cultura europea, art, arqueologia, història i antropologia d’Amèrica i d’Egipte; història de la filosofia occidental; història del cinema; història de Catalunya; les tradicions religioses; anglès, a més d’altres activitats com el club de lectura i els tallers d’escriptura, i altres novetats com “El cicle dels dijous” dedicat a història literatura i música i les sortides culturals entorn del MUHB i el MNAC.

Quina durada tenen els diferents cursos?

Cadascun dels cursos, d’una durada de 50 hores, tot i estar concebut com una unitat independent, està pensat i programat per tenir continuïtat al llarg de 4 anys. Els continguts es desenvoluparan amb el propòsit d’oferir una visió completa de cada temàtica al llarg de tot el període.

Hi ha alguns cursos específics de 24 hores i altres de 16 hores, com els cicles, o de 20 hores, com les sortides culturals. En cada curs s’indica aquesta dada.

Quants dies de la setmana cal assistir als cursos?

Els cursos s’imparteixen un dia a la setmana (dues hores) al llarg de tot el curs acadèmic, d’octubre a maig.

En els casos dels tallers d’escriptura i el club de lectura, les sessions són quinzenals.

Quin preu té?

El Col·legi us ofereix uns preus molt competitius per a aquests cursos. Enguany el cost dels cursos presencials és de 220 € per als nostres col·legiats i per a membres d’altres col·legis professionals, i de 280 € per als qui no tenen la condició de col·legiat. Els cursos en format virtual tenen un 20% de descompte, per tant el preu en serà de 176 € per a col·legiats i per a membres d’altres col·legis professionals, i de 224 € per als qui no tenen la condició de col·legiat.

Consulteu altres preus, en els casos de sortides, cicles, curs d’ètica, talers d’escriptura i club de lectura.

En els casos dels cursos de 50 hores, si algú es matricula a més de dos cursos, s’aplica un 20% de descompte a partir del tercer curs.

Quan i com es pot fer la matrícula?

La matrícula per al nou curs s’inicia el 2 de juny de 2020. Es pot fer:

Per internet www.cdl.cat

Per telèfon. Cal fer el pagament a través de transferència bancària

Presencialment. Cal concertar visita prèvia.

.