« tornar


Presentació del document “Programa de millora i innovació en la formació de mestres”

Aquest dimarts, dia 16 d’octubre, s’ha presentat l’anomenat “Programa de millora i innovació en la formació de mestres” (MIF), de què formen part el Departament d’Ensenyament, la secretaria d’Universitats i Recerca i les nou universitats que imparteixen estudis d’educació. A la presentació ha participat Jacint Bassó, vicedegà segon del CDL. Tant ell com M. Dolors Martí, secretària general del CDL, van participar en el grup de treball previ que va preparar aquest document.

El document final recull un conjunt d'accions que volen millorar i prestigiar la feina de mestre i professor: entre d'altres, es posa sobre la taula la necessitat de fer unes pràctiques residents –semblant al MIR dels metges–, impulsar que mestres d'infantil, primària i ESO en actiu facin classes a la universitat o unificar el cos de professors en un de sol perquè un mateix mestre pugui impartir classe a primària i a secundària.

La premsa se n'ha fet ressò, podeu veure'n aquí l'article del diari Ara. I també podeu consultar el document sencer en aquest enllaç.