« tornar

Presentació del llibre Aportacions Catalanes Universals, una iniciativa de la Fundació Occitano Catalana

El llibre Aportacions Catalanes Universals, una iniciativa de la Fundació Occitano Catalana, es va presentar el 6 de maig al Col·legi.

La degana, Josefina Cambra, va donar la benvinguda als assistents i va comentar que es tractava d’una obra magnífica que el Col·legi contribuiria activament a difondre.

Posteriorment, va prendre la paraula Joan Amorós, de la Fundació Occitano Catalana i un dels directors editorials del llibre, que va presentar un vídeo de cinc minuts en què s’explicava la gènesi i continguts del projecte.

Tot seguit va intervenir Antoni Viver, que va exposar l’estructura de del llibre: fruit d’un treball d’experts, que ha durat diversos anys, l’obra inclou 223 aportacions degudament classificades cronològicament i per temàtiques.

Finalment, va tornar a prendre la paraula Joan Amorós per ressaltar que les aportacions són molt variades i s’incardinen dins dels diversos  camps  d’activitat humana (arts plàstiques, literatura, arquitectura, medicina, recerca, legislació, urbanisme, teatre, esport, cuina, educació, religió,...). Totes aquestes aportacions posen de manifest, al llarg de la història, l’alt nivell de creativitat i projecció exterior del nostre poble.

El llibre –editat per micromecenatge en català, castellà, anglès i francès, amb 744 pàgines, i prop de mil il·lustracions es pot adquirir a la Fundació Occitano Catalana (Via Laietana, 39, 3r pis, Barcelona. www.fundoc.net).