« tornar

Presentació del viatge educatiu i cultural a la Xina per a un grup d’estudiants catalans

El Col·legi i Qimeng Global-Puente China han fet possible que un total de 31 alumnes de 4t d’ESO i 1r de batxillerat de cinc centres adherits al CDL visquin aquesta experiència educativa a la ciutat de Lishui, a la província de Zhejiang, del 4 al 15 de juliol.

Van intervenir en l’acte de presentació, que va tenir lloc el 27 de juny, d’aquest viatge Jie Wang, representant del consolat de la Xina a Barcelona; Josefina Cambra, degana del Col·legi; Liling Qi, directora de Qimeng Global-Puente China; i els alumnes, directors i/o responsables de les escoles participants (CIC, IPSI, Fundació Llor, Escola Joan Pelegrí i Frederic Mistral de la Fundació Collserola)­.

En una presentació molt distesa i plena d’emoció per la presència de tots els alumnes participants, Jie Wang va destacar el suport que el consolat que representa dóna a aquest tipus d’iniciatives culturals, ja que són una molt bona manera que els alumnes catalans coneguin millor globalment què és la Xina. A més, es dóna el cas que el 80% de xinesos que viuen a l’Estat espanyol provenen de la província de Zhejiang. Wang va explicar que els alumnes catalans viuran una agenda molt rica i interessant i que, quan tornin, els espera al consolat per conèixer la seva experiència i opinions. 

Per la seva banda, Josefina Cambra, degana del CDL, va explicar que el programa de col·laboració educativa amb la Xina, que ja té tres anys de vigència, es va iniciar amb un acord de col·laboració entre 18 escoles catalanes i 18 de xineses. Aquesta iniciativa ha comportat la visita a Catalunya d’alguns d’aquests centres i ha facilitat diversos intercanvis periòdics d’alumnes i professors –alguns dels quals s’han quedat a la Xina per treballar–, així com col·laboracions entre universitats. Cambra va destacar que la iniciativa d’enguany va ser proposada a tots els centres escolars adherits al CDL i que va suscitar tant d’interès que s’ha hagut d’acotar a 31 alumnes de 5 escoles. 

Finalment, Liling Qi, directora de Qimeng Global-Puente China, va destacar que la col·laboració amb el CDL ha estat determinant per fer créixer encara més l’interès dels xinesos per viatjar a Catalunya. També va explicar que l’arribada dels alumnes catalans a Lishui serà un esdeveniment molt important i mediàtic, ja que seran rebuts pel departament d’afers exteriors del departament de Zhejiang i la televisió nacional farà un seguiment de la seva estada.