« tornar

Primeres Jornades sobre la Menorca Talaiòtica organitzades pel Col·legi

Del 20 al 22 d’octubre s’han desenvolupat les activitats d’aquestes Jornades, que han sigut possibles gràcies al suport i col·laboració del Consell Insular de Menorca.

Les Jornades pretenien donar a conèixer monuments de la Menorca talaiòtica de gran autenticitat i dotats d’un valor excepcional per la tècnica constructiva amb què estan fets i el seu bon estat de conservació, així com per la monumentalitat, abundància i integritat que presenten.

En l’acte inaugural hi van participar la presidenta del Consell Insular, Susana I. Mora Humbert, i el conseller d’Ensenyament i Cultura, Miquel A. Maria, juntament amb Josefina Cambra, degana del Col·legi, Sebastià Mandilego, degà del Col·legi de Balears, i Emili Pons, director de les Jornades.

Seguidament l’arqueòloga Elena Sintes va fer una conferència sobre El patrimoni talaiòtic menorquí: arqueologia i arquitectura.

Els dies posteriors es va fer un recorregut per visitar els jaciments que millor sintetitzen la prehistòria insular, per la seva cronologia, tipologia i funcionalitat, i per la significació que tenen en l'àmbit insular. A més, es va visitar el centre històric de Maó  i es va tenir l’ocasió de degustar alguns productes propis de la illa i alhora experimentar la vitalitat cultural de la societat menorquina.