Professorat dels cursos d'oposicions

 

Llengua catalana i literatura

 

Llengua castellana i literatura

Francesc Reina González
Catedràtic d’institut i professor associat de la Universitat de Barcelona. És coautor de llibres de text de Batxillerat. Des de fa molts anys imparteix al Col·legi de Llicenciats cursos de formació inicial i permanent del professorat. Ha editat Enquestes i entrevistes de Salvador Espriu, així com diverses obres d’autors dels segles XVII i XX. Ha publicat articles de teoria lingüística en diverses revistes universitàries, entre els quals destaca “Tres qüestions filosòfiques de la teoria lingüística: a propòsit de la gramàtica universal, la pobresa de l’estímul i altres elements del debat filosòfic i lingüístic”, a Els Marges, 55. La seva vocació poètica es manifesta en una versió modernitzada del Cantar de Mío Cid, així com en dos llibres de poesia.

Marcos Maurel
Diplomat en estudis avançats en Filologia Hispànica de la Universitat de Barcelona i professor d’institut. Des del 2009 imparteix al Col·legi de Llicenciats cursos de formació inicial i permanent del professorat. Ha publicat assaigs crítics i ressenyes a El PeriódicoCuadernos HispanoamericanosÍnsulaTuriaBarcarolaQuimeraLateral... Ha estudiat i editat diversos autors clàssics com Lope de Vega, José Cadalso, Fernán Caballero i Galdós, així com el Romancero gitano, de Federico García Lorca. Les seves recerques se centren en la història cultural de l’Espanya del segle XX, amb treballs sobre el feixisme literari i sobre escriptors com Max Aub, Juan Marsé, Manuel Vázquez Montalbán, Francisco Umbral o Juan José Millás.

 

Biologia i geologia

Geografia i història


Frederic Chordá
Catedràtic de Geografia i Història; especialitat en projectes i publicacions sobre l'ensenyament de la Història de l’Art; ha impartit  molts cursos de formació permanent en l'àmbit de la Història de l'Art; també està interessat per les TIC. Ha estat vocal del Tribunal d’Oposicions per a l'accés al cos de Professors d'ensenyament secundari especialitat Geografia i Història.

Felip J. de Vicente Algueró
Doctor en Història i llicenciat en Filosofia. Catedràtic de Geografia i Història. Ha estat professor universitari d'Història econòmica d'Espanya. Ha publicat diversos llibres sobre Història de les idees polítiques i econòmiques i ha impartit nombrosos cursos de formació permanent en l'àmbit de la Història contemporània. Ha estat vocal del Tribunal d’Oposicions per a l'accés al cos de Professors d'ensenyament secundari especialitat Geografia i Història.

Jordi Hinojosa
Director d'institut i actualment professor de Geografia i Història; màster en Didàctica de les Ciències Socials (UB), postgrau en Enginyeria de la formació (UPC) i col·laborador en EDULAB, Laboratori d'innovació pedagògica  (UOC).  Ha estat vocal del Tribunal d’Oposicions per a l'accés al cos de professors d'ensenyament secundari en l'especialitat de Geografia i Història.   

Jaume Pinyol i Balasch
Catedràtic de Geografia i Història jubilat. Ha impulsat intercanvis docents amb instituts bavaresos, ha estat representant estatal al congrés de Braunschweig sobre docència de la Revolució Francesa celebrat el 1992, impulsa des del 1999 la investigació musical a I'arxiu capitular de la catedral de Girona, del qual ha publicat 8 CD en el marc de l’associació Música Antiga de Girona. Ha estat vocal del Tribunal d’Oposicions per a l'accés al cos de Professors d'ensenyament secundari especialitat Geografia i Història.

Josep Maria Sánchez Carratalà
Catedràtic de Geografia i Història. Cap del Departament de Ciències Socials a l'Institut Miquel Martí i Pol de Cornellà. Ha estat vocal del Tribunal d’Oposicions per a l'accés al cos de Professors d'ensenyament secundari especialitat Geografia i Història.

Física i química