Recursos per a docents

  

Humanitats

El fil d’Ariadna” i “A l’ombra del crim” de l’escriptora i professora universitària Anna M. Villalonga. El primer blog dedicat a la literatura en general i el segon, a la de gènere negre i policíac.

Blog de l’escriptora Montse Barderi. Hi recull articles sobre literatura i filosofia.

Casals educa”, de la Fundació Pau Casals. Inclou recursos de música per treballar a l’escola.

Escoles més sostenibles”, de l’Ajuntament de Barcelona, que contribueix a la sostenibilitat des de l’educació.

Barchinona”, blog de recursos per a la història i la historiografia de Barcelona.

Bearn, revista de cultura”, de Sebastià Bennassar i Carles Domènec, amb un complet ventall d’entrevistes, bones ressenyes i grans reportatges sobre literatura i fotografia.

Catorze, cultura viva”. Amb diferents seccions de cinema, literatura, curiositats relacionades amb l’art… I sobretot, les Cambres pròpies, fantàstics racons destinats als poemes i els microrelats.

CEDID. Centre d’Estudis sobre Dictadures i Democràcies”, de la Universitat Autònoma de Barcelona. Web de caràcter interdisciplinari que aplega en un únic centre de recerca una part molt notable de la investigació desenvolupada a Catalunya sobre el període històric de la Dictadura i la Transició a la democràcia.

Fonaments de la història de l’art”, de Frederic Chordá. Un complet blog sobre història de l’art que ha creat i actualitza de manera contínua el nostre col·laborador en aquesta àrea.

 

Ciències

Pàgina personal d'Anicet Cosialls, col·laborador del Col·legi (CDL).

Química” del químic Josep Corominas. Un blog de recursos i informacions molt interessants sobre aquesta matèria.

La ciència a casa”, d’Andorra Difusió. Inclou experiments científics fàcils de fer a casa i a l’escola.

Biblioteca de matemàtiques i informàtica”, d’Anton Aubanell. S’hi inclou  informació relativa a la biblioteca (el fons, els espais, les novetats, els recursos, les exposicions), i també sobre la Facultat de Matemàtiques.

El pati de la ciència”, de la Universitat d’Alacant. Té com a objectiu acostar la ciència a la societat d’una manera diferent de l'habitual, reivindicant-ne el caràcter lúdic i divertit.

CESIRE, Centre de Recursos Pedagògics Específics de Suport a la Innovació i la Recerca Educativa.

Revista de la Societat Catalana de Química; els articles es poden descarregar de manera gratuïta.

Web de la Fundación Española para la Ciencia y la Tecnología, que ofereix molts recursos i notícies relacionades amb l’activitat científica.

Any de la Taula Periòdica. Web que coordina els actes que s’han fet i es fan per celebrar el 150è aniversari (el 2019) de la Taula Periòdica.

Astronomia pràctica. Canal de YouTube a càrrec del Planetari Fora d'Òrbita que fa difusió de la ciència astronòmica.