« tornar
136


Revista del Col·legi

 

Número 136

Maig del 2012

 


 

 

Articles


Editorial: Una nova etapa

El format digital substituirà des d??ara el suport en paper amb la intenció de guanyar en agilitat, immediatesa, versatilitat. I oferir, doncs, un nou disseny que continuï acomplint les mateixes funcions que fins ara s??atribuïen a les nostres publicacions en format convencional  veure més »


Estàndard i correcció en el català actual. Repercussions en el model de llengua de l'ensenyament

Joan Abril Español Taula rodona del 8 de març adaptada i narrada per Joan Abril Español, professor del Col·legi   veure més »


Eladi Homs Oller: la mirada internacional de l'escola catalana (1907-1917)

Salvador Carrasco Calvo Entre els responsables i organitzadors de les Escoles d??Estiu el viatge d??Eladi Homs als Estats Units d??Amèrica ha estat sempre paradigmàtic. Abans de llegir els seus articles pedagògics, molts docents sabíem que la seva estada a Urbana i Chicago havia estat a l??origen del que portàvem entre mans. ?rem una anella més en un continu de renovació de l??ensenyament...  veure més »


La formació en literatura: les necessitats del professorat

Arran del Dictamen sobre la situació de la Literatura catalana a l??Ensenyament secundari (2007)[1], encarregat pel Col·legi Oficial de Doctors i Llicenciats en Filosofia i Lletres i en Ciències de Catalunya, des de la ILC (Institució de les Lletres Catalanes), del Departament de Cultura, i de la Direcció General d??Innovació Educativa, del Departament d??Educació, ara d??Ensenyament, es va veure convenient de tenir una radiografia de la presència de la literatura no reglada a l??Ensenyament català...  veure més »


La síndrome de Rett: una malaltia rara una mica més coneguda

En l??actualitat, es considera que entre 5.000 i 8.000 malalties rares diferents afecten el 8% de la població mundial. La síndrome de Rett (RTT) és una d??aquestes malalties rares.   veure més »


La innovació a les aules de la mà dels nostres formadors

Aquesta secció pretén difondre les bones pràctiques que actualment s'estan duent a terme als centres educatius del nostre país. Primer estem donant la paraula a formadors que col·laboren amb el Col·legi, però aquesta secció és oberta a tots els col·legiats. Si voleu, podeu enviar-nos la vostra pràctica innovadora a comunicacio@cdl.cat  veure més »


Llibres

Nou diccionari auxiliar (repertori lexicogràfic d??interferències en el català d??avui; dubtes, incorreccions, preferències i remarques lingüístiques)  veure més »