« tornarArticles


Entorn de Hannah Arendt

El recent film Hannah Arendt, de Margarethe von Trotta, suscita moltes i variades qüestions. Entre d'altres, la valoració de la figura d'una filòsofa del segle XX que es va engrandint a mesura que passen els anys  veure més »


A propòsit del film Hannah Arendt

Jordi Beltran del Rey
La pel·lícula Hannah Arendt, de Margarethe von Trotta, suscita moltes i variades qüestions. Entre d'altres, el lloc de la filòsofa en el pensament contemporani; la fidelitat en la reconstrucció del cas Eichmannn; el càstig als culpables dels crims contra la humanitat; la consideració de l'Holocaust; el posicionament de persones jueves i no jueves respecte del règim nazi; la qüestió de la maldat humana  veure més »


Qui fa la història: els protagonistes o els narradors? A propòsit dels justos entre les nacions

Xavier Alsina
El terme justos entre les nacions va ser aprovat pel Parlament d'Israel amb Ben Gurion el 1953. L'historiador Wolfgaz Benz havia iniciat una investigació sobre les xifres de víctimes jueves durant la Segona Guerra Mundial anys aban  veure més »


El grup de treball per al professorat Exili, Deportació i Holocaust

Susanna Sigiran
Hi ha la idea preexistent al nostre entorn, i també, per tant, en el nostre sistema educatiu, que d??aquests temes ??ja se??n sap prou? o que ??ja s??hi treballa molt? o, cosa que és més greu, ??que no ens va afectar? en el cas de l??Holocaust  veure més »


Creadors en Residència: l'art s'instal·la als instituts de secundària

Ja fa cinc anys que es va posar en marxa Creadors EN Residència als instituts de Barcelona, un programa ??pioner en el nostre entorn?? que introdueix l??art contemporani als centres públics d??educació secundària a través del contacte directe i continuat d??un creador amb els estudiants  veure més »


Una obra clau sobre la situació de la formació professional

Salvador Carrasco Calvo
L??Editorial Octaedro i l??ICE de la Universitat de Barcelona coediten una obra que considerem d??alt interès per analitzar la situació actual de formació professional a Europa, Catalunya i Espanya.  veure més »


Records de postguerra

Pere Martí i Bertran
Lluís Foix (Rocafort de Vallbona, 1943) és un periodista ben conegut i reconegut, tant per les seves col·laboracions al llarg de més de quaranta anys a La Vanguardia com per la seva participació en tertúlies diverses, tant a la ràdio com a la televisió.  veure més »


Llibres dels col·legiats

Secció destinada als llibres publicats pels col·legiats   veure més »