« tornarRevista del Col·legi núm. 140

Articles


Editorial: En el centenari de les escoles d'estiu

Al llarg d??aquest any s??ha celebrat des d??instàncies diverses ??sobretot les vinculades a l??àmbit educatiu?? el centenari de les escoles d??estiu  veure més »


Cent anys d'escola d'estiu. Una aproximació històrica

Salvador Carrasco Calvo

Aquest any 2014 se celebra el centenari de la creació de la Mancomunitat de Catalunya. Una de les seves iniciatives culturals va ser la creació de l??Escola d??Estiu. Aquesta ha estat una iniciativa mantinguda pels mestres i professors catalans, amb el patrocini suport i finançament de les administracions educatives del país, des del 1914 fins als nostres dies  veure més »


Prat de la Riba i la seva generació de creadors inquiets

Jordi Casassas Ymbert

Situats al juny del 2014 i en el marc de l??Escola d??Estiu, la referència a Prat de la Riba i al grup de ??creadors inquiets? que l??acompanyaren ens porta a l??inici de l??experiència de la Mancomunitat de Catalunya, que es va posar en funcionament l??abril del 1914, ara fa cent anys  veure més »


Mostra antològica de material sobre l'Escola d'Estiu

Mostra antològica de material que l??Escola d??Estiu ha anat produint en diverses etapes de la seva celebració.  veure més »


Tastets de ràdio i LIJ*

Pere Martí i Bertran

Quan vaig acceptar la proposta de Faristol de dedicar un article a parlar de la LIJ a la ràdio no era ben conscient d??on em ficava. Ho reconec. Me??n vaig adonar de seguida, així que vaig començar a estirar fils, a demanar opinions... Aviat vaig veure que el tema donava per a una tesi doctoral, i no és pas cap hipèrbole o exageració no us ho penseu, i per a una bona colla de treballs de recerca de batxillerat. No faré ni una cosa ni l??altra, és clar  veure més »


Llibres

Cicatrius de 1714, d'Andreu Marti, i El meravellós viatge de Nico Huehuetl a través de Mèxic i altres textos, d'Anna Murià  veure més »


Llibres dels col·legiats

Secció destinada als llibres publicats pels col·legiats   veure més »


Alfred Sargatal, in memoriam

El col·legiat i antic col·laborador de la nostra institució Alfred Sargatal va morir el 7 de novembre a l??edat de 66 anys  veure més »