« tornarArticles


El centenari de Ramon Fuster Rabés, primer degà del Col·legi elegit democràticament

Editorial
El 17 de març de 1916 va néixer a Bell-lloc d??Urgell Ramon Fuster i Rabés. Ben aviat es compliran, doncs, cent anys del seu naixement. El 1976 moria prematurament als 70 anys  veure més »


Carles Miralles i Solà, in memoriam

Homenatge a Carles Miralles
Montserrat Tudela
Paraulòleg. Carles Miralles i Solà, l??humanista que va viure amb voluntat delerosa el classicisme de l??Hèl·lade ??això és la racionalitat, la poesia, la llibertat, la dignitat de la condició humana?? amb una única eina: la paraula. ??L??home és la paraula? va dir en el discurs patriòtic de la Diada Nacional de Catalunya pronunciat l??11 de setembre de 2013 a l??Institut d??Estudis Catalans. I aquell mateix dia ens interpel·lava: ??Què serien les coses sense els mots??  veure més »


Carles Miralles, un humanista compromès

Homenatge a Carles Miralles
Entrevista
Carles Miralles i Solà (Barcelona 1944) forma part de la generació d??humanistes catalans compromesos que ens va donar el segle XX. La seva activitat professional s??ha desenvolupat sempre al món acadèmic, des d??on, acuradament i intensa, observa amb inquietud el món que li ha tocat de viure, la cultura, les persones. Parla amb diferents ??tons? dels meandres de la història del país i de la literatura, de la poesia catalana  veure més »


Los caballeros de Martín de Riquer en Barcelona*

Victoria Cirlot
Text de la conferència llegida el 4 de desembre del 2014 a l'acte d'homenatge Martí de Riquer i Barcelona, organitzat pel Col·legi  veure més »


Bellprat vol ser l'impulsor de la xarxa de viles del llibre de catalunya

La primera booktown de Catalunya arriba a la vuitena edició de la seva trobada anual amb l??objectiu de reproduir en altres pobles del territori el seu model de dinamització econòmica cultural i oferir de manera estable durant tot l??any la seva proposta de turisme literari.   veure més »


Llibres

Secció a càrrec de Pere Martí i Bertran
Josep Vallverdú: entre l??activisme cultural i el talent literari, de Maria Pujol Valls  veure més »


Llibres dels col·legiats

Secció destinada als llibres dels col·legiats  veure més »