« tornar

Satisfacció generalitzada entre els estudiants que han participat en el viatge educatiu i cultural a la Xina

El Col·legi i Qimeng Global-Puente China han fet possible que un total de 31 alumnes de 4t d’ESO i 1r de batxillerat de cinc centres adherits al CDL visquin aquesta experiència educativa a la ciutat de Lishui, a la província de Zhejiang, del 4 al 15 de juliol.

El programa de col·laboració educativa amb la Xina, iniciat fa ja tres amb un acord de col·laboració entre 18 escoles catalanes i 18 de xineses, continua donant fruits. Ha comportat la visita a Catalunya d’alguns d’aquests centres i ha facilitat diversos intercanvis periòdics d’alumnes i professors –alguns dels quals s’han quedat a la Xina per treballar–, així com col·laboracions entre universitats.

La iniciativa d’enguany, un viatge educatiu i cultural a la Xina, va ser proposada a tots els centres escolars adherits al CDL, i va suscitar tant d’interès que es va haver d’acotar el nombre de participants a 31 alumnes de 5 escoles: CIC, IPSI, Fundació Llor, Escola Joan Pelegrí i Fundació Collserola (Frederic Mistral).

L’arribada dels alumnes catalans a la ciutat de Lishui ha estat un esdeveniment molt important i mediàtic. Han estat rebuts pel departament d’Afers Exteriors de la regió de Zhejiang, així com els tinents d’alcalde d’Afers Exteriors i Educació. Gràcies a la dedicació de totes les autoritats i els seus equips aquest viatge ha estat un èxit. La llista exhaustiva de tots els implicats seria massa extensa perquè s’hi haurien d’incloure tots els professors, el personal de suport administratiu, els traductors i l’equip mèdic que acompanyava l’expedició.

Ha estat un viatge que ha ofert als alumnes una oportunitat fantàstica de conèixer i estimar la Xina i la seva gent. Cada dia han après noves coses i noves maneres de viure i han retornat molt satisfets de l’experiència viscuda: la convivència amb famílies, el bon encaix amb els nous companys i hàbits dels joves, l’oportunitat d’aprendre a les escoles activitats artístiques i esportives pròpies del país i de fer una primera immersió a la cultura del país. La televisió nacional xinesa, CCTV, ha fet un reportatge molt interessant de l’estada d’aquests alumnes.

L’any vinent un grup de més de 60 xinesos visitaran la nostra ciutat.

Els elogis rebuts de  les escoles, els estudiants, les seves famílies i diverses institucions animen el Col·legi a seguir intensificant les relacions educatives entre els dos països.

La nostra institució agraeix també el suport rebut del consolat de la Xina a Barcelona, el Departament d’Ensenyament, ell Ministeri d’Educació i el consolat de Xangai