« tornar

Se celebra a Tarragona l’onzena edició de les Jornades de Clàssiques       

Tarragona ha estat el marc en què, el 10 i 11 de març, va tenir lloc l’onzena edició de les Jornades de Clàssiques. Vam seleccionar l’espai de Tàrraco amb la voluntat de fer arribar una nova lectura de la colònia romana tenint present tot el seu cicle històric

Ja feia més d’un any que preparàvem aquesta  edició i, per tant, la bona acollida ha satisfet les expectatives que hi havíem posat des de bon començament.

Andreu Muñoz, director del Museu Bíblic Tarraconense i investigador adscrit de l’Institut Català d’Arqueologia Clàssica, va pronunciar la conferència inaugural, Tàrraco, més enllà del segle III. Una nova visió de l'urbs.

Durant la tarda es van desenvolupar els tallers, a càrrec de Joana Zaragoza, Jesús Carruesco, Sebastià Giralt i Meritxell Blay. Posteriorment es va visitar el Museu Bíblic i es van poder veure les mostres epigràfiques del museu diocesà.

El dissabte el vam dedicar a visitar la ruta dels primers cristians, que va permetre als assistents reinterpretar l’espai de l’amfiteatre, de la necròpolis i de la cúpula de Centcelles.

Volem destacar que la generositat i l’entusiasme d’Andreu Muñoz i Imma Teixell en les seves intervencions al llarg d’aquests 2 dies van excel·lir i van permetre que tots els assistents accedíssim a una nova perspectiva de la Tàrraco romana, més enllà de la visió imperial.

El cap de setmana tarragoní ens ha impulsat a pensar ja en una nova edició d’aquestes jornades de cara al curs vinent. Totes les vostres aportacions i suggeriments seran ben rebuts i esperem reveure’ns.