« tornar

Se celebra la primera Olimpíada Filosòfica de Catalunya

El dissabte 15 de febrer es va celebrar als locals del Col·legi l’Olimpíada Filosòfica de Catalunya.

Es tracta d’una iniciativa d’àmbit internacional que fa uns anys se celebra en algunes comunitats de l’Estat. Consisteix a realitzar una dissertació escrita sobre un tema donat. 

En aquesta primera convocatòria s'hi van presentar 32 alumnes de 18 centres de secundària (segons les bases s’hi podien presentar dos per centre), que durant una hora i mitja van desenvolupar el tema La utilitat de la filosofia.

Un jurat format per professorat de filosofia va decidir les dues dissertacions que, d’acord amb els criteris, eren les millors. Van correspondre a Judit Prat Trunas, de l’Institut del Baix Montseny, i a Marta Iñiesta, de l’Institut de Llavaneres.

Mentre el jurat deliberava, es va fer una taula rodona, moderada per Ramon Alcoberro, on van participar Norbert Bilbeny, degà de la Facultat de Filosofia de la UB, Miquel Osset, director de l’editorial Proteus, i altres professionals.

 

L’èxit d’aquest convocatòria segur que anima el professorat i les institucions promotores per a una propera convocatòria!