« tornar


Se celebren les III Jornades d’Història del Col·legi

Els manuals d’història de primària i secundària van protagonitzar les III Jornades d’Història, coorganitzades pel Col·legi, el Centre d’Història Contemporània de Catalunya i la Societat Catalana d’Estudis Històrics de l’IEC, que van tenir lloc el 17 i 18 d’abril.

En l’acte inaugural, que es va desenvolupar en el marc de l’IEC, hi van participar Carme Ruiz, directora de l’Institut de Ciències de l’Educació  de la Universitat Autònoma de Barcelona; M. Dolors Martí, secretària general del Col·legi, i Josep M. Figueres, coordinador de les Jornades.

Tot seguit Antoni Segura va pronunciar la conferència Ideologia als manuals d’història, i després es van oferir dos tallers simultanis.

Les activitats del dissabte, que es van desenvolupar a la seu del Col·legi, es van iniciar amb una conferència de Marta Rovira sobre Com s’explica la transició, després de la qual els participants van poder assistir als tallers simultanis.

En aquestes Jornades hi han col·laborat el Departament d’Ensenyament, l’Institut d’Estudis Catalans, el Museu de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya, el Museu d’Història de Catalunya i el Museu de Sant Cugat.