« tornar


Simposi Maria Aurèlia Capmany

L’activitat acadèmica central de l’Any Maria Aurèlia Capmany tindrà lloc els propers 7, 8 i 9 de novembre a l’Institut d’Estudis Catalans, amb una sessió de clausura a l’Ateneu Barcelonès.

El Simposi Maria Aurèlia Capmany està organitzat per la Càtedra Ferrater Mora de la Universitat de Girona, el Màster en Construcció i Representació d’Identitats Culturals, Universitat de Barcelona, La Institució de les Lletres Catalanes i l’Institut d’Estudis Catalans.

En els últims quinze anys la Càtedra Ferrater Mora ha organitzat un simposi anual sobre l’obra i la figura d’un pensador o intel·lectual destacat (si bé, no sempre, prou conegut) de la història catalana moderna. Enguany es dedica a la figura de MARIA AURÈLIA CAPMANY (Barcelona, 1918-1991), novel·lista, dramaturga, política i assagista barcelonina. La intenció és aprofitar que aquest 2018 es commemora el centenari del seu naixement per abordar la importància del personatge i la rellevància del seu pensament.

I com a prèvia al Simposi, el dia 6, a les 18.30 h, es podrà veure a la Filmoteca de Catalunya, la projeccióde la pel·lícula Maria Aurèlia Capmany parla d'Un lloc entre els morts, de Joaquim Jordà (1969), amb un debat final. Més informació 

 

Més informació