« tornar

Un grup d’alumnes i professors de l’escola xinesa Greentown, de Hangzhou, han fet una estada a l’Escola Betània Patmos

Setze alumnes i tres professors de l’Escola Greentown de Hangzhou, a la Xina, que van arribar a Barcelona el 27 d’abril, han fett una estada de dues setmanes a l’Escola Betània Patmos de Barcelona, en el marc d’un projecte desenvolupat pel Col·legi de Llicenciats en Filosofia i Lletres i en Ciències de Catalunya i Qimeng Global.

Durant aquesta estada, els alumnes xinesos han compartit les activitats escolars amb els alumnes de Betània Patmos i s'han allotjat amb famílies d’acollida, amb les quals han conviscut durant els festius i caps de setmana.

El primer pas d’aquest projecte va tenir lloc el passat novembre, quan divuit escoles xineses van firmar a Barcelona un conveni d’agermanament amb divuit escoles catalanes. El Col·legi va posar en marxa aquesta iniciativa en detectar fa un temps l’interès dels ciutadans d’alguns països emergents de fer estades educatives als centres de Barcelona amb la finalitat d’obrir-se a altres cultures, superar les rigideses dels seus respectius sistemes educatius, i fins i tot obrir la porta a una posterior realització d’estudis universitaris a Catalunya. El primer país en què s’ha posat de manifest aquest interès ha estat la Xina, de manera que de moment el projecte que es desenvolupa es limita a aquest país, sense que això vulgui dir que més endavant no es pugui ampliar a d’altres.