« tornar


Una quinzena d’alumnes i professors xinesos d’FP Artístic faran una estada d’una setmana a Barcelona

Ja s’han agermanat 18 centres escolars xinesos i catalans.

Objectiu: facilitar les experiències educatives dels alumnes xinesos a Catalunya i crear una borsa de treball per a professors catalans que vulguin treballar a la Xina.

Des que es va iniciar el projecte ara fa dos anys, el Col·legi Oficial de Doctors i Llicenciats en Filosofia i Lletres i en Ciències de Catalunya ha promogut l’agermanament de 18 centres educatius xinesos i catalans. Fruit d’aquesta feina, que s’ha fet en col·laboració amb Puente China Qimeng, catorze alumnes de 17 i 18 anys, i dos professors de la Hangzhou Art Vocational School de la província de Zhejiang, viuran a Barcelona a partir d’aquest dilluns 29 de juny, una setmana d’experiències formatives i culturals en contacte amb la Institució Cultural del CIC.

El programa d’activitats que ha preparat el Col·legi té com a eix temàtic les figures dels artistes Joan Miró, Antoni Gaudí i Pablo Picasso, i consistirà en una sèrie de cursos d’art al Cercle Artístic de Sant Lluc, una ruta pels principals espais modernistes de la ciutat, i visites a la Fundació Miró, el Museu Picasso, el Museu d’Art Nacional de Catalunya, el Cosmo Caixa o als mercats de la Boqueria i Santa Caterina, entre altres punts d’interès.

Amb aquesta iniciativa, el Col·legi, com a institució referent pel que fa a la formació permanent de docents a Catalunya, pretén canalitzar el creixent interès que tenen els alumnes xinesos en fer estades d’aquest tipus a casa nostra, copsat en diferents viatges que ha fet a aquest país asiàtic per reunir-se amb diferents representants d’institucions i centres educatius.

En el cas dels estudiants d’FP, les temàtiques que més els motiven són les relacionades amb la gastronomia, el disseny, l’arquitectura i l’esport, especialment el futbol i el motor.

Projecte a la Xina

26/11/2013 - Divuit escoles xineses van signar, el diumenge 24 de novembre, el conveni d’agermanament amb divuit escoles catalanes que ha promogut el Col·legi de Llicenciats juntament amb Qimeng Global http://goo.gl/WibLuY

 
29/11/2013 - Visita d’una delegació de diverses institucions educatives de la província de Zhejiang http://goo.gl/n91IIv

(Foto de la Hangzhou Art Vocational School)