« tornar


Una seixantena d’estudiants xinesos fan aquesta setmana una estada cultural a Catalunya

Una seixantena d’estudiants xinesos visiten aquesta setmana la ciutat de Barcelona amb el propòsit de fer una estada cultural i educativa. Aquest viatge és un fruit més del programa de col·laboració educativa amb la Xina, iniciat fa ja quatre anys pel Col·legi de Llicenciats en Ciències i Lletres (CDL) i Qimeng Global-Puente China amb un acord de col·laboració entre 18 escoles catalanes i 18 de xineses.

L’intercanvi amb estudiants de Lishui es va proposar l’any passat a tots els centres escolars adherits al CDL, i va suscitar tant d’interès que es va haver d’acotar el nombre de participants a 31 alumnes de 5 escoles: així, doncs, alumnes del CIC, IPSI, Fundació Llor, Escola Joan Pelegrí, Fundació Collserola (Frederic Mistral) van desplaçar-se el 2016 a la ciutat de Lishui, on van fer una estada en què van aprendre una gran diversitat d’aspectes de la cultura xinesa, tan distant i apassionant.

Aquests dies visiten Catalunya un total de 61 estudiants de Lishui, de dos grups d’edats -12 i 13 anys, i 18 i 19 anys-, acompanyats de 8 professots. Tots ells tindran l’oportunitat de conviure amb famílies del nostre país, i conèixer nous companys i costums.

Demà dimarts, 11 de juliol, a les 9.30 hores, al Palau Robert, tindrà lloc l’acte de benvinguda als estudiants xinesos. Hi participarà Lluís Font, president del Consell Escolar de Catalunya; Manuel Forcano, director de l’Institut Ramon Llull; Josefina Cambra, presidenta del Col·legi Oficial de Doctors i Llicenciats en Filosofia i Lletres i en Ciències de Catalunya; la cònsol general de la Xina, Sra. Tang; Jianling Pan Chi, subdirector dels Municipal People 's Governement Associaton for Friendship with Foreign Countries; Yang Guanxiao, viceinvestigador del Departament d’Educació de Lishui, i Xian Jin Qi, en representació de Qimeng Global.

Al llarg de la setmana, els estudiants xinesos faran activitats a diverses escoles, com ara sessions de treball, i nombroses visites culturals (a la Colònia Güell, al CaixaFòrum, al MNAC, a l’Anella Olímpica, al monestir de Montserrat… ). Cal destacar especialment la visita que faran a la Seu d’Urgell, amb el propòsit de visitar la catedral romànica d’aquest municipi. A La Seu d’Urgell seran rebuts pel bisbe d’Urgell i copríncep d’Andorra, Joan-Enric Vives.

Contacte per als mitjans de comunicació: Daniel Romaní, tel. 646727000, romanidaniel@gmail.com