La Universitat Sènior, que aquest curs celebra la dotzena edició, vol fomentar la formació contínua al llarg de la vida. Es tracta d'un espai de trobada, per adquirir nous coneixements i actualitzar els que ja tenim, obert a tothom.
Aplega cursos de diverses matèries, com música, art, història, literatura, escriptura, cultura clàssica i anglès, que s’imparteixen durant l’any acadèmic, entre els mesos d'octubre i maig.
Durada:
Hi trobareu cursos de 50 h, que s'imparteixen durant tot el curs acadèmic, i cursos trimestrals, de 20 h.
A més, durant el curs us oferim tot un seguit d'activitats com ara sortides culturals, conferències o xerrades.
Modalitats:
Consulteu el catàleg amb tota la formació!
S’adreça a titulats universitaris més grans de 55 anys.
Què és la Universitat Sènior?
A la Universitat Sènior trobareu cursos en format presencial, semipresencial i en línia, per a diferents nivells educatius de diverses temàtiques: metodologia i innovació d’aula, ètica i filosofia, llengua i literatura, ciències socials, ciències experimentals, aprenentatge amb tecnologies digitals, competència matemàtica i eines de millora personal, entre d’altres. Comptem amb un equip de formadors molt consolidat i expert en la seva matèria. En l’edició anterior vam formar més de 800 persones.
Quan es farà?
D'octubre de 2023 a maig de 2024.
Quina durada tenen els cursos?
Cadascun dels cursos, d’una durada de 50 hores, tot i estar concebut com una unitat independent, està pensat i programat per tenir continuïtat al llarg de quatre anys. Els continguts es desenvoluparan amb el propòsit d’oferir una visió completa de cada temàtica al llarg de tot el període.
També hi trobareu una oferta de cursos de 20 h, que s'impartiran semestralment. Hi ha alguns cursos amb altres durades, com el Taller d’escriptura autobiogràfica o l’oferta d’anglès. En cada curs s’indica aquesta informació.
Quants dies de la setmana cal assistir als cursos?
La major part dels cursos s’imparteixen un dia a la setmana (dues hores) al llarg de tot el curs acadèmic, d’octubre a maig.
En els casos dels tallers d’escriptura, les sessions són quinzenals.
Com m’hi puc inscriure i pagar?
Inici de les inscripcions: 10 de maig de 2023
Es pot pagar per Internet: www.cdl.cat (pagament amb VISA). Per a qualsevol consulta o dubte, escriviu a secretaria@cdl.cat.
Tipologia de cursos
Quines condicions hi ha de retorn de matrícula i anul·lació de cursos?
Un cop feta la inscripció, no es retornarà l’import de la matrícula. Si un curs no arriba al mínim establert d’inscrits, s’haurà d’anul·lar i, si no us interessa cap altre curs, es retornarà l’import de la matrícula.
Altres informacions d'interès
Si el curs inclou materials, us els podreu descarregar del web del Col·legi a través del Moodle.
Què és l’aula virtual?
L'aula virtual del Col·legi de Doctors i Llicenciats està construïda amb Moodle, un conjunt de programari que possibilita la creació d’entorns virtuals d’aprenentatge. Per accedir al portal cal disposar d’un nom d’usuari i una contrasenya, que facilitem per correu electrònic una setmana abans de l’inici del curs.
Dins el mateix espai Moodle trobareu sempre disponible l’enllaç de connexió per a les vostres sessions virtuals en temps real (enllaços de Microsoft Teams o Zoom). Si falten pocs dies i no heu rebut el correu, cal que ens contacteu.
Les aules virtuals són espais que contenen tot un seguit de funcionalitats que es poden utilitzar de manera coordinada. Es necessita una connexió d’Internet estable i un dispositiu per poder ingressar al curs. Cal que tingueu sempre presents els consells i les recomanacions de seguretat.
Contacte
Estem a la vostra disposició en cas de qualsevol dubte o consulta.
Podeu enviar un correu a secretaria@cdl.cat o trucar al Col·legi als telèfons 933 170 428 o 609 578 381.