« tornar


V Jornades de Reflexió Educativa a la Seu d’Urgell i Andorra

La innovació. Un pas endavant?

Debatre sobre innovació en l’àmbit educatiu i la necessitat de transformació de les escoles en aquest sentit, és l’objectiu de les dues conferències i quatre tallers que se celebraran el 16 i 17 d’octubre a la Seu d’Urgell i Andorra, organitzades pel Col·legi de Doctors i Llicenciats en Filosofia i Lletres i en Ciències de Catalunya (CDL).

Les jornades comptaran amb la destacada presència de Joan-Enric Vives, arquebisbe d’Urgell i copríncep d’Andorra; Eric Jover, ministre d’Educació i Ensenyament Superior del Govern d’Andorra; Joan Mateo, Secretari de Polítiques educatives del d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya; Albert Batalla, alcalde de la Seu d’Urgell; Josefina Cambra, degana del Col·legi de Llicenciats de Catalunya; Joan Cavallé, director general de Caixa d’Enginyers; Miquel Nicolau, rector de la Universitat d’Andorra; i Àlex Rocas, vicedegà del Col·legi de Llicenciats de Catalunya, entre d’altres.

Què en penseu de la innovació en l’àmbit educatiu? A vegades tenim la sensació que ha esdevingut un tòpic útil en tota mena de contextos i situacions com a sinònim de progrés i qualitat. Les V Jornades de reflexió educativa s’han organitzat per preguntar-se en què consisteix l’autèntica innovació, quins canvis han resultat de debò positius, què és una moda passatgera i què no ho és, què és un mite i què no ho és... En aquestes jornades es debatrà sobre totes aquestes qüestions amb experts i representants del món educatiu, amb l’objectiu de contribuir a discernir fins a quin punt les nostres escoles necessiten una transformació.

El programa s’iniciarà divendres a la Seu d’Urgell amb una visita guiada per la ciutat, seguida de la conferència inaugural Innovació educativa: eines perdudes… ¿i guanyades?, d’Alfredo Pastor, professor d’IESE. La presentació anirà a càrrec de Jacint Bassó, vicedegà del Col·legi de Llicenciats de Catalunya i director de Betània-Patmos.

L’endemà dissabte, Andorra acollirà la conferència Innovació com a mitjà, no com a fi: cap a un sistema educatiu avançat, d’Eduard Vallory, president del  Centre Unesco de Catalunya. La presentació anirà a càrrec de Joan Domènech, delegat del Col·legi de Llicenciats de Catalunya a Girona.

Pel que fa als tallers, n’hi haurà quatre sota el títol Transformar l’educació és possible, de Pepe Menéndez, director adjunt de Jesuïtes Educació; La innovació a l’aula de l’escola andorrana, de Maite Casals, coordinadora del PERMSEA, Govern Andorrà; La innovació educativa i la sopa d’all escolar, de Miquel Moyà Altisent, Director jubilat de l’Escola Sant Serni de Prats i Sansor, ZER Baridà-Batllia; i Tutoria d’iguals a la Universitat d’Andorra, Florenci Pla i Virginia Larraz, de la UdA.

Abans de la cloenda es farà la presentació de les conclusions dels àmbits sota la moderació de Sebastià Mandilego, degà del Col·legi de Llicenciats de Balears; i la conferència La educación ante el reto digital, d’Alejandro Tiana, rector de la UNED, presentada per Antoni Domènech, del Col·legi de Llicenciats de Catalunya.

Clouran les jornades Florenci Pla, director d’Escola Informàtica i de Gestió de la Universitat d’Andorra; Montserrat Gil Torné, cònsol de Sant Julià de Lòria; Ester Vilarrubla, directora general del Departament d’Escola Andorrana i Formació Andorrana; Isidor Alberich, regidor d’Educació i Cultura de la Seu d’Urgell; i Josefina Cambra, degana del Col·legi de Llicenciats de Catalunya.

Per a tothom qui ho desitgi, diumenge hi haurà una activitat complementària opcional, que consistirà en la visita de l’Andorra romànica a Sant Climent de Pal.

Més informació i inscripció