Si no veu correctament aquest correu, faci clic aquí

Novembre 2022

El Col·legi de docents
i professionals de la culturaDestacats
 

Jornades Les STEAM poden ser atractives per a tothom

Com podem promoure l’alfabetització científica a les escoles? En aquestes jornades volem oferir una visió globalitzada de les STEAM (ciència, tecnologia, enginyeria, art i matemàtiques) amb el desig d’estimular els centres a fomentar les vocacions científiques a través de la formació en totes les etapes educatives. Es duran a terme a la Seu d'Urgell i a Sant Julià de Lòria (Andorra), els dies 25 i 26 de novembre, i estaran disponibles en línia a través del Moodle del curs a partir del 29 de novembre. Amb la col·laboració de Caixa Enginyers, el Ministeri d'Educació i Ensenyament Superior del Govern andorrà i el bisbat d'Urgell.

 

» Inscripcions obertes!

 

Seminari: Eines per al desplegament curricular

Us oferim un curs pràctic que vol facilitar als docents eines i recursos per al desplegament dels nous currículums, tant a l’ESO com al batxillerat, per a diferents matèries i en el marc de l’àmbit transversal. Es treballaran els nous decrets curriculars des de la seva vessant més pràctica i l'aplicabilitat a les aules, per facilitar a l'alumnat recursos i eines per al seu desplegament. El format és en línia, i entre els dies 14 de desembre i 12 de gener podreu accedir a l'aula virtual Moodle del curs.

» Més informació

 

Agenda de tardor 2022

"Alguns deures del nou curs. Som-hi!". No us perdeu la interessant editorial del degà del Col·legi, Àlex Rocas, a la nova Agenda de Tardor. A més, hi trobareu tota l'oferta formativa del @cdlcat, els Flaixos institucionals, l'entrevista sobre mediació i altres activitats! Amb la il·lustració de la portada de @mlfouz.

» Consulta-la!

 

Universitat Sènior. Georg Friedrich Handel (1685-1759). Tres xerrades a càrrec de Joan Vives

Handel és un autor tant popular com referencial del seu temps. Va conèixer la tradició alemanya del seu temps. Va fer un viatge formatiu per tot Itàlia i en va conèixer els principals actors musicals en persona (Corelli, Scarlatti, etc.) i finalment va esdevenir la glòria de la música anglesa del segle XVIII mitjançant les seves òperes i oratoris. En aquest curs, en resseguirem la vida i l'obra, en un viatge fascinador per l’Europa que va conèixer en primera persona.  

» Més informació

 

Universitat Sènior. Vull escriure les meves memòries. Comencem de la mà de Salvador Alsius

Aquest curs sobre redacció de memòries, de la mà d'un expert tan experimentat com Salvador Alsius, vol facilitar conceptes i eines que ajudin els qui es plantegen abordar l’escriptura de les seves memòries. Un dels ingredients bàsics d’aquest curs serà la posada en comú de vivències i experiències entre els participants. 

» Inscripcions obertes!

 

US. Obres mestres de la literatura del segle XX. 2a part

Sam Abrams, un dels nostres experts professors, imparteix la segona part de les obres mestres universals del segle XX del gener al març del 2023. Durant el curs s'analitzarà una obra dels autors Chinua Achebe, Jean Rhys, Peter Handke, Salman Rushdie i Susan Sontag.

» Inscripcions obertes!

 

Universitat Sènior. Déus, mites i rituals de l'antic Egipte. Creences religioses a l'Egipte faraònic

En aquesta formació coneixerem els aspectes fonamentals de les creences religioses a l'Egipte dels faraons, amb una panoràmica sobre els principals déus i deesses i els relats mitològics més importants. També ens endinsarem en els rituals funeraris, la litúrgia dins dels temples i en les tasques dels sacerdots, sense oblidar la simbologia i els aspectes més privats de la religiositat. Un curs fascinant que no us podeu perdre!

» Inscripcions obertes!

 

Universitat Sènior. Filosofia i literatura. 2a part

Durant aquest curs estudiarem les fructíferes relacions entre filosofia i literatura a partir de les obres de cinc grans pensadors del segle XX que han escrit obres literàries i cinc grans autors literaris del segle XX que han escrit obres clarament filosòfiques, entre els quals Paul Valery, Miguel de Unamuno, Albert Camus, Milan Kundera, Anne Carson o José Saramago. 

» Inscripcions obertes!

 

Avantatges del Teatre Lliure per als col·legiats

Comença la col·laboració amb el Teatre Lliure per a la nova temporada 2022-2023, amb avantatges per als col·legiats. Entre altres produccions, aquesta temporada es podran veure espectacles com Yerma, de Federico García Lorca, Hedda Gabler, de Henrik Ibsen, o Lectura fácil, de Cristina Morales. Gaudiu del codi promocional a 20 € i a 10 € per als menors de 35 anys. Feu un cop d’ull a la programació de la temporada!

» Més informació

 

Llegir, escriure i parlar a l'aula. IV Simposi sobre l’ensenyament de la llengua i la literatura catalanes a la secundària i a la universitat

Aquesta quarta edició es vol centrar en tres dels eixos bàsics de les assignatures de llengua i literatura a la secundària: llegir, escriure i parlar, i pretén ajudar el professorat a ampliar els recursos en aquestes tasques. Organitzat per la UAB i l'IEC, en col·laboració amb el Col·legi de Doctors i Llicenciats.

» Més informació

 

Noves recerques en catalanística i llengua d’oc (VI CIAJILLC)

El Centre Aixois d’Études Romanes (CAER-EA 854), en col·laboració amb l’Associació de Joves Investigadors en Llengua i Literatura Catalanes (AJILLC), organitza el congrés internacional "Noves recerques en catalanística i llengua d’oc / Nouvelles recherches en catalanistique et en langue d’oc", que tindrà lloc del 12 al 14 d’abril 2023 a Ais de Provença (França). 

» Més informació

 

XIII Olimpíada de Biologia de Catalunya

Ja s'ha obert el termini d'inscripció per a la XII Olimpíada de Biologia de Catalunya, que se celebrarà de forma presencial el 4 i 8 de febrer de 2023, amb l'objectiu de premiar l'interès i l'esforç de l'alumnat per aprendre biologia. Hi poden participar tots els alumnes de Catalunya que fan el segon curs de batxillerat.

» Més informació

 

Primer Concurs universitari de vídeos educatius de matemàtiques

Impulsat pel projecte Numerical Factory, el concurs és obert a estudiants i professors universitaris dels Països Catalans, així com a professors de secundària. Cal que els vídeos siguin vídeos d’animació. El premi és obert des del 13 de juliol del 2022 fins al 25 de novembre de 2022. 

» Més informació

 

Premi a la divulgació en matemàtiques Albert Dou

El premi Albert Dou és un premi de la Societat Catalana de Matemàtiques inclòs en el cartell de premis de l'IEC. Amb una dotació de 2.500 euros, s'ofereix a l’autor/a o als autors d’un treball publicat o elaborat en els darrers dos anys (2021 i 2022), en català, que contribueixi a fer visible la importància de la matemàtica en el nostre món. El termini per a la presentació dels treballs és de l'11 de setembre fins al 2 de desembre de 2022, a les 13 hores.  

» Més informació

 

Lliurament dels Premis Educaweb 2022

El lliurament de la 15a edició dels Premis Educaweb d'orientació acadèmica i professional serà el dijous 1 de desembre a les 18.00 hores, quan es coneixeran els projectes guanyadors d'aquests guardons que reuneixen les millors iniciatives d'orientació en diferents àmbits i els professionals que les fan possibles. L'acte de lliurament, en tres categories, institucions, professionals i empreses, es farà en format virtual. 

» Més informació

 

www.cdl.cat

Rebeu el Full virtual del Col·legi Oficial de Doctors i Llicenciats en Filosofia i Lletres i en Ciències de Catalunya perquè hi esteu subscrits o per mitjà del web http://es.cdl.cat/. Si no voleu seguir rebent les nostres comunicacions, si us plau cliqueu aquí o envieu-nos un correu a secretaria@cdl.cat amb la referència “Baixa” i tramitarem el vostre dret d’oposició i la sol·licitud específica de baixa del servei. Si voleu més informació, consulteu la política de privacitat del nostre web.