Si no veu correctament aquest correu, faci clic aquí

Novembre 2018
El Col·legi dels docents i dels professionals de la cultura


Destacats
 

II Jornades sobre lâ??ensenyament de les ciències a infantil i primària

Aquestes segones Jornades, que se celebraran a Girona, tenen com a objectiu ampliar el camp d’activitats i d’estratègies didàctiques que podem utilitzar a l’escola. Sense deixar de considerar l’exploració i la indagació com a activitats fonamentals per a l’ensenyament de les ciències, volem explorar altres maneres de treballar complementàries, que hem sintetitzat amb el títol "Bones idees per ensenyar ciències a l’escola".

» Més informació i inscripcions

 

La Universitat Sènior ja s'ha posat en marxa

Filosofia, cinema, literatura, anglès, música, història de l'art, cultura clàssica... El Col·legi, amb la seva voluntat de fomentar la formació al llarg de tota la vida, ofereix la setena edició de la Universitat Sènior a col·legiats en diferents col·legis professionals i a titulats universitaris sense col·legiació, majors de 55 anys.

» Més informació

 

L'Escola de Tardor, una aposta per la formació continuada

S'han iniciat, amb un gran èxit d'assistents, tots els cursos de l'Escola de Tardor d'enguany. Amb un ventall de  cursos d'àmbits tan diversos com la metodologia d'aula, la llengua i literatura, les ciències socials, les ciències experimentals, la geologia i les tecnologia digitals centrades en l'aprenentatge.

» Més informació

 

Nova conferència del cicle coorganitzat amb el Liceu

El proper 21 de novembre no us perdeu la nova conferència de Pol Avinyó dins el cicle coorganitzat amb el Gran Teatre del Liceu. En aquesta ocasió, ens parlarà de l'òpera L'italiana in Algeri, de Gioachino Rossini, que s'estrenarà al Liceu el proper 13 de desembre. Una bona manera d'introduir-nos en l'obra i la vida d'aquest conegut compositor.

» Més informació i inscripcions

 

Presentació del llibre "Propuestas para un nuevo pacto sobre la educación"

La Societat Catalana de Pedagogia es complau a convidar-vos a la taula de debat, amb motiu de la presentació del llibre Propuestas para un nuevo pacto sobre la educación (editorial Octaedro), de Joan Rué, professor de la UAB, el proper 14 de novembre, a les 18.30 h, a la Sala Ramon Fuster de la CDL.

» Més informació i inscripcions

 

Presentació del llibre "Mestres de casa nostra"

El 26 de novembre, a les 19 h, es presentarà al CDL el llibre Mestres de casa nostra, de Bartomeu Palau i Redon, inspector d'ensenyament jubilat, amb pròleg d'Ignasi Garcia-Clavel.

» Més informació i inscripcions

 

Presentació de la traducció de "Plató, el banquet o sobre l'amor"

El 27 de novembre es presentarà a la seu del CDL el llibre Plató, el banquet o sobre l'amor, traduït per Joan Alberich Mariné i publicat per Edicions de l'Índex. Una petita joia per acostar-nos als clàssics.

» Més informació i inscripcions

 

Nova secció d'informacions i recursos per als col·legiats

Us presentem la nova secció, dins del menú de Serveis, en què es recullen informacions i recursos útils per als col·legiats. Consulteu-la periòdicament per estar al dia de novetats i recursos interessants per a tothom.

» Més informació

 

Linguapax 2018. Ciutats, arts i experiències de la paraula

Fidel a la seva cita anual, els dies 20 i 21 de novembre, Linguapax celebra la seva trobada internacional al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona per continuar reflexionant sobre el rol de les llengües en diferents àmbits de l’activitat humana, especialment a les ciutats contemporànies, espais on les pràctiques comunicatives evolucionen i es transformen permanentment.

» Més informació

 

L'assignatura d'història de la filosofia torna a ser obligatòria

El CDL celebra la decisió de la ministra Isabel Celáa d’incloure en la reforma de la LOMCE la restitució de l’assignatura d’història de la filosofia com a obligatòria a segon de batxillerat per a totes les modalitats. Consulteu la nota de premsa completa a la nostra web.

» Més informació

 

El CDL col·labora amb el Fòrum Auriga

El Fòrum Auriga és la trobada anual dels professionals del món antic, entre els quals els docents constitueixen un dels actors principals. Vol oferir un punt de trobada comú a les persones i institucions que treballen en l’àmbit del món clàssic, el qual aplega una gran diversitat de disciplines, per tal de conèixer i intercanviar experiències i projectes que s’estan duent a terme.

» Més informació i inscripcions

 

6a edició del Màster de mediació i gestió col·laborativa de conflictes

A principis d'aquest mes de novembre s'inicia la 6a edició del Màster de mediació, homologat pel Centre de Mediació de Dret Privat de Catalunya.L'objectiu n'és facilitar que els participants puguin obtenir les capacitats per desenvolupar una nova professió de moltes perspectives al nostre paí­s: la mediació. Encara hi ha places. Informeu-vos-en!

» Més informació i inscripcions

 

Maragall a casa

Vuitena edició de les visites "Maragall a casa". Joan Maragall i el seu temps: la seva vida, Barcelona, Catalunya, segons els seus textos: poesia, història, pensament. Un espectacle construït a partir dels seus articles, poemes i correspondència. Consulteu les properes visites a la seva web!

» Més informació

 

Consulteu les conferències de la Institució Cultural del CIC

El proper 21 de novembre, a les 18.30 h, a l'Auditori de l'ICCIC (Via Augusta, 205), se celebrarà la conferència de Joaquim Colominas "Josep Puig i Cadafalch, arquitecte i president de la Mancomunitat".

» Més informació

 

www.cdl.cat

Reps aquest Full virtual perquè t’has subscrit en el COL·LEGI OFICIAL DE DOCTORS I LLICENCIATS EN FILOSOFIA I LLETRES I EN CIÈNCIES DE CATALUNYA o per mitjà de la seva web http://es.cdl.cat/. Si no vols seguir rebent aquestes comunicacions o Full virtual, si us plau fes clic aquí  o envia’ns una comunicació per escrit a través del correu electrònic secretaria@cdl.cat amb la Ref. “Baixa” i tramitarem el teu dret d’oposició i sol·licitud específica de baixa del servei. Si en vols més informació, consulta l’avís legal i política de privacitat de la nostra web.