Si no veu correctament aquest correu, faci clic aquí

Octubre 2021
El Col·legi dels docents i dels professionals de la cultura


Destacats
 

Ja teniu disponible l'Agenda de Tardor!

A la nova Agenda de Tardor trobareu tota l'oferta formativa del Col·legi, articles sobre l'Escola d'Estiu, els premis Arnau de Vilanova, l'acord amb la Fundació Pallach per fomentar el debat pedagògic, un nou compromís del Codi deontològic amb relació a l'ús responsable i ètic de la tecnologia de la informació i la comunicació, una entrevista al professor i nou delegat del Col·legi a Girona, Albert Bayot, i l'editorial del degà, Àlex Rocas, sobre la professió docent. 

» Aquí te la pots descarregar!

 

Comencem l'Escola de Tardor!

L'oferta formativa de l'Escola de Tardor inclou cursos, seminaris i jornades, en línia, entre els mesos d'octubre i desembre en diversos àmbits: llengua i literatura, tecnologia digital, ciències socials, innovació educativa i ciències experimentals. Cursos de 15 h, en format trimestral o intensius de dues o tres setmanes. Tots els cursos estan reconeguts dins el Pla de Formació Permanent del Departament d'Educació. A més, oferim l'Aula Virtual d'anglès, amb cursos al llarg del curs 2021-2022.

» Informació i inscripcions

 

Seminari gratuït sobre memòria històrica i cultura de la pau

Recomanem aquest seminari gratuït en línia, organitzat pel Col·legi i obert a professorat de secundària i batxillerat, i a tothom que tingui interès a aprofundir en la memòria històrica, la cultura de la pau i els valors democràtics. L'objectiu és oferir un espai de reflexió entorn del conflicte i la memòria històrica, tant des de la vessant curricular com del treball en valors a les aules. El seminari es farà el dijous 11 i el divendres 12 de novembre, de 17 a 20 h.

» Ja us hi podeu inscriure!

 

Cursos de preparació d'oposicions

Vols accedir a la professió docent en l'ensenyament públic? El Col·legi t'ofereix orientació i suport per preparar les oposicions al cos docent de secundària i batxillerat, amb un equip de professionals que t'ajudaran a superar amb èxit les proves. Ens avala l'experiència, la qualitat i el rigor en la preparació dels nostres cursos des de fa més de quinze anys. Cursos en diverses especialitats: llengua i literatura, ciències socials, ciències experimentals, programació didàctica i anglès.

» Més informació

 

Desena edició de la Universitat Sènior

Aquest any, la Universitat Sènior arriba a la desena edició, amb una àmplia oferta de cursos en línia i presencials destinats a titulats universitaris de més de cinquanta-cinc anys (col·legiats o no). Els cursos estan pensats per ampliar la formació, satisfer la curiositat i compartir punts de vista. La durada dels cursos és de 50 h i es fan d'octubre a maig. A més, el programa inclou sortides i rutes culturals guiades per a grups reduïts per diversos indrets de Girona i Barcelona.

» Reserva la teva plaça!

 

Educació i planeta. Què hi podem fer, els docents?

El Col·legi organitza un cicle sobre l'Agenda 2030 i els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS), amb l'educació com a motor de canvi. Com podem contribuir a combatre l'emergència climàtica, les desigualtats o la bretxa tecnològica? Què hi podem fer, els docents? El 19 d'octubre, a les 18:30 h, es durà a terme la tercera sessió, "Educació i planeta", amb experts i ponents com el meteoròleg Francesc Mauri i el químic i periodista científic Xavier Duran.

» Inscripció gratuïta!

 

9a edició del màster de Mediació i Gestió Col·laborativa de Conflictes

Encara hi ha places per a la 9a edició del màster de Mediació i Gestió Col·laborativa de Conflictes, que organitzen el Col·legi i l'entitat de mediació Logos Media. El màster té una durada de 300 hores, des del 18 d'octubre de 2021 fins al juny de 2022, i combina les eines d'aprenentatge en línia amb l'efectivitat de les classes taller presencials, per facilitar als participants les millors capacitats per desenvolupar una nova professió amb moltes perspectives de futur. Màster homologat pel Centre de Mediació de Catalunya.

» Places limitades!

 

Lliurament del Premi de Filosofia Arnau de Vilanova

El jurat de la 40a edició del Premi de Filosofia Arnau de Vilanova va destacar la qualitat dels treballs presentats i la consolidació del certamen com el més antic de Catalunya per a estudiants de secundària, i l'únic dedicat a l'experiència didàctica de la filosofia. El lliurament dels guardons es va fer a la seu del Col·legi el 21 de setembre, en un acte on els guanyadors van poder recollir els guardons als millors treballs de filosofia en tres categories: per a professors d'ensenyament secundari, per a alumnes de batxillerat i per a universitaris.

» Més informació

 

S'ha convocat el premi Ètica i Ciència

Us animem a participar en el premi Ètica i Ciència de la Fundació Víctor Grífols i Lucas per a centres d'ensenyament d'educació primària, educació secundària, batxillerat, educació especial o formació professional que fomentin la sensibilitat i la reflexió dels alumnes al voltant de les implicacions ètiques de la ciència, la recerca, la tecnologia i la societat. El termini per presentar les candidatures acaba el 30 de novembre de 2021.

» Consulta les bases

 

www.cdl.cat

Reps aquest Full virtual perquè t’has subscrit en el COL·LEGI OFICIAL DE DOCTORS I LLICENCIATS EN FILOSOFIA I LLETRES I EN CIÈNCIES DE CATALUNYA o per mitjà de la seva web http://es.cdl.cat/. Si no vols seguir rebent aquestes comunicacions o Full virtual, si us plau fes clic aquí  o envia’ns una comunicació per escrit a través del correu electrònic secretaria@cdl.cat amb la Ref. “Baixa” i tramitarem el teu dret d’oposició i sol·licitud específica de baixa del servei. Si en vols més informació, consulta l’avís legal i política de privacitat de la nostra web.