Si no veu correctament aquest correu, faci clic aquí

Juny 2022

El Col·legi de docents i professionals de la culturaDestacats
 

Editorial de l’Agenda de Primavera 2022

Sota el nom “L’Escola d’Estiu, una institució pedagògica”, el degà del Col·legi reflexiona sobre la formació contínua del professorat que du a terme el Col·legi des de fa ja 49 anys, condició indispensable per garantir una educació de qualitat, rigorosa i compromesa. Presenta, a més, les novetats: la 1a Escola d’Estiu Josep Pallach, a les comarques gironines, i les 1es jornades Ser docent al segle XXI, com espai de trobada amb vocació de futur per compartir, reflexionar i dialogar entorn de la professió docent.

» Us convidem a aprofundir-hi!

 

Conferència inaugural de l’Escola d’Estiu

M. Carme Junyent, lingüista, inaugurarà la 49a Escola d’Estiu amb la conferència “De la llengua no sexista a la llengua inclusiva, ha servit d'alguna cosa?”. Analitzarà les propostes de llengua no sexista que han sorgit per intentar d’erradicar el masclisme de la societat, i si realment han donat cap resultat tangible. En la xerrada s’explicarà per què no és el gènere gramatical el que cal canviar sinó allò en què realment es manifesten les relacions de poder, el discurs.

» No us la perdeu!

 

1a Escola d’Estiu Josep Pallach

En el marc de la 49 Escola d’Estiu, us presentem la novetat de la 1a Escola d’Estiu Josep Pallach, a les comarques gironines, una iniciativa conjunta de la Fundació Josep Pallach i el Col·legi. L'oferta de cursos pretén ajudar el professorat a conèixer millor l'entorn on desenvolupa la seva tasca i proporciona activitats complementàries de formació.

» Informació i inscripció

 

Jornades Ser docent al segle XXI

En el marc de l'Escola d'Estiu, us presentem aquestes noves jornades, amb l'ànim de redescobrir, repensar i readaptar la identitat professional dels docents i la seva consideració social i, alhora, debatre i reflexionar sobre la professió. Les jornades volen ser l'embrió d'un espai permanent per compartir, reflexionar i dialogar sobre aquestes qüestions: qui som, què fem i per què ho fem.

» Inscriviu-vos-hi!

 

Certificacions de la 49a Escola d’Estiu

Les quotes d’inscripció són de 70 € per als col·legiats, i de 105 € per als no col·legiats, que inclouen fins a dos cursos. Si escolliu dos cursos, el programa farà el càlcul de l’import automàticament, de manera que considerarà que el segon curs no té cost. A partir del tercer curs, es calcularà un suplement de 25 euros per curs. Les jornades Ser docent al segle XXI tenen la mateixa classificació que un curs. Important: si vols ampliar la teva certificació a 30 hores, matricula’t sense cost addicional a un dels cursos (vegeu quins cursos són sumatius; n'hi ha més de quaranta).

 

» Més informació!

 

Curs Geopolítica. El món al segle XXI, a l’Escola d’Estiu Sènior

Aquest mes de juny, continuarem aprofundint en l’escenari geopolític actual amb un nou curs, on comptarem amb experts que ens aproparan al Sàhara Occidental, la crisi energètica causada per la guerra a Ucraïna i a la realitat dels conflictes armats mitjançant els objectes. I, a més, us podeu continuar formant amb cursos sobre història, literatura, ciències experimentals i un taller intensiu d’escriptura.

» Us animem a consultar-ne el programa i a inscriure-vos-hi!

 

Acte de cloenda de la Universitat Sènior

La pandèmia de la covid-19 ha significat un repte majúscul per a tota la societat i ha deixat una petjada amb impactes evidents. L'acte de cloenda dels Cursos d'Estiu de la Universitat Sènior acull una taula rodona d'experts per analitzar les conseqüències econòmiques, socials, laborals i sociosanitàries provocades per la pandèmia en el conjunt de la societat catalana, i les possibles accions adreçades a superar-les o, si més no, a minimitzar-les.

 

» Reserveu al vostra plaça!

 

Universitat Sènior 2022-2023

La Universitat Sènior vol fomentar la formació contínua al llarg de la vida. Aplega cursos de 50, 20 i 10 hores, de diverses matèries, com música, art, història, literatura, cultura, taller d'escriptura i anglès, que s'imparteixen durant l'any acadèmic, d'octubre del 2022 al juny del 2023. S'adreça a titulats universitaris més grans de 55 anys.

 

» Inscipcions obertes!

 

Agenda de Primavera 2022

Ja podeu consultar l'Agenda de Primavera 2022, amb tota l'oferta formativa de la 49a Escola d'Estiu, la 1a Escola d'Estiu Josep Pallach, la 2a Escola d'Estiu de la Universitat Sènior, les ressenyes de les Jornades, l'apunt deontològic 3, l'entrevista a Joaquim Arenas, pare de la immersió lingüística, i l'editorial del degà del Col·legi, entre altres informacions.

 

» Consulteu-la!

 

Últims dies per optar al XLI Premi Arnau de Vilanova!

Fins al dimarts 14 de juny, a les 20 h, sou a temps de participar en la nova convocatòria dels Premis de Filosofia Arnau de Vilanova 2022, adreçats a professors d’ensenyament secundari i a alumnes de batxillerat i universitaris. Els Arnau de Vilanova s'han consolidat com els premis per a estudiants de secundària més antics de Catalunya, i els únics premis del país dedicats a l’experiència didàctica de la filosofia.

» Participeu-hi!

 

Ja podeu consultar l’Apunt deontològic 3

Amb el títol “La llibertat de càtedra: sentit educatiu i social”, el nou apunt deontològic, elaborat per la Comissió deontològica de la professió docent del Col·legi, analitza la llibertat de càtedra, una de les llibertats considerades fonamentals, entesa democràticament, que té dues vessants complementàries: protegeix el docent de cap imposició autoritària i els estudiants de cap arbitrarietat o manipulació del docent.

 

» Per a més informació

 

www.cdl.cat

Rebeu el Full virtual del Col·legi Oficial de Doctors i Llicenciats en Filosofia i Lletres i en Ciències de Catalunya perquè hi esteu subscrits o per mitjà del web http://es.cdl.cat/. Si no voleu seguir rebent les nostres comunicacions, si us plau cliqueu aquí o envieu-nos un correu a secretaria@cdl.cat amb la referència “Baixa” i tramitarem el vostre dret d’oposició i la sol·licitud específica de baixa del servei. Si voleu més informació, consulteu la política de privacitat del nostre web.