« tornar

VIII Jornades de Didàctica de les llengües clàssiques

El cap de setmana del 14 i 15 de març va tenir la 8a edició de les Jornades de Clàssiques.

La comissió organitzadora, després de 7 edicions, ha volgut adequar-se a la situació actual de les dedicacions horàries del professorat als centres i el format del marc horari ha variat: hem començat divendres a la tarda i el dissabte vam ocupar tot el dia en l'excursió de coneixement del parc arqueològic i el museu de Guissona.

El divendres a la tarda en l'acte de benvinguda vam retre homenatge in memoriam a Juanvi Santaisabel, participant a la 3a i 4a edició, entusiasta promotor del coneixement del món clàssic a partir de la reconstrucció i l'aproximació històrica.

La ponència inaugural, a càrrec de Sergi Grau, va servir per apropar-nos a una rara, però pretiosa avis dins del món editorial, Adesiara. Sergi Grau ens va delectar en una conferència que girava al voltant de l'antropologia de la lectura, de la figura del lector i de l'objecte de lectura en el món antic.

A continuació, les experiències i metodologies d'aula ens van descobrir el projecte de l'escola Sadako Roma, segle XXI i la presentació d'un nou mètode d'aprenentatge de llatí i grec que l'editorial Cruïlla ha tirat endavant de la mà de Joan Mut.

Per acabar la Margalida Capellà i la Carme Llitjós van conduir 2 tallers pràctics per treballar a l'aula l'etimologia i la lectura de Plaute Miles gloriosus.

El dissabte 15 de març vam tenir la sort de gaudir de la càlida acollida que ens van donar els responsables del Museu de Guissona, que al llarg del dia ens van presentar de forma entusiasta la seva tasca al capdavant del parc arqueològic i del museu, a més de guiar-nos en la descoberta del poble. El doctor Guitart va donar per clausurades les jornades amb una interessant conferència sobre l'estat actual del tresor arqueològic de les terres de Ponent.

La comissió espera mantenir la confiança que durant aquestes edicions heu anat dipositant tots aquells que hi heu anat participant i posem fil a l’agulla per treballar il·lusionadament en la propera trobada.

Fins als propers Idus de març!

Comissió organitzadora de les Jornades de Clàssiques