« tornar

Visita a l’Institut of International and Comparative Education i al Center for Research on Intercultural Education and Communication de l’East China Normal University de Xangai en representació del Col·legi

Entre el 20 i el 29 de setembre de 2014 els professors Josep Corominas i Aureli Caamaño, secretaris del Centre Didàctic de Ciències Experimentals del Col·legi de Llicenciats de Catalunya, van fer una estada a l’East China Normal University de Xangai convidats pel Dr. Huang Zhicheng, director del Center for Research on Intercultural Education and  Communication i de l’Institut of International and Comparative Education, d’aquesta universitat. 

Els dies 22 i 25 de setembre van impartir 4 conferències en anglès davant d’un auditori format per estudiants de màster i de doctorat d’aquest institut i centre d’investigació i alguns dels seus professors, alhora que van presentar  les activitats de formació permanent del professorat del Col·legi i les activitats d’intercanvi d’alumnes amb escoles xineses que organitza la nostra institució.

Els títols de les conferències van ser:

  • El sistema educatiu espanyol i les competències bàsiques
  • Ensenyar ciència a través de la  modelització, la indagació i la contextualització.
  • La formació inicial i permanent del professorat de secundària de ciències a Espanya (Què fa que un professor de ciències sigui un bon professor? / PISA i la competència científica)
  • Experiments il·lustratius i demostracions en ciències

La visita va permetre conèixer i departir amb un gran nombre d’estudiants d’aquest centre i també amb el col·lectiu de professors del departament que dirigeix el professor Huang Zhicheng, que va oferir la possibilitat de becar graduats catalans que estiguessin interessats a fer un màster o un doctorat a l’Institut de la seva universitat. També es va explorar la possibilitat d’organitzar en un futur activitats conjuntes, com ara unes jornades sobre educació a Xangai i a Barcelona.