« tornar

Visita d’una delegació de diverses institucions educatives de la província de Zhejiang

El 29 de novembre ens va visitar una delegació formada per una sèrie d’institucions educatives de la província de Zhejiang i composta, en concret, per Zheng Zhujun, Li Dongmei, Zheng Qiuqiu, Xu Yanguang, Liang Meizhen i Zhang Xiaomei.

El principal motiu de la visita ha estat la voluntat de conèixer el funcionament del sistema educatiu de l’Estat espanyol, sobretot en tots els aspectes relacionats amb l’avaluació del rendiment dels estudiants i l’adquisició de competències lingüístiques.

Durant el curs de la reunió ha quedat clar que una de les principals diferències entre el nostre sistema educatiu i el xinès és el nombre d’exàmens externs que han de superar els alumnes, mentre que nosaltres de moment només en tenim un.

Han respost a les seves preguntes Carme Amorós, del Departament d’Ensenyament; la degana Josefina Cambra; Mireia Montané, directora del Centre de Projectes Internacionals del Col·legi, i Javier Valle, professor de Pedagogia Comparada de la Universitat de Madrid. Tots tres els han explicat, per exemple, el sistema d’avaluació  de les competències bàsiques definides per la UE.

La delegació xinesa ha expressat el seu interès per iniciar una col·laboració amb el Col·legi i amb l’Estat espanyol, similar a la que ja tenen establerta amb altres països.