« tornar


Visita guiada al MACBA

El 3 d'octubre vam visitar l'exposició Les «anarquitectures» de Gordon Matta-Clark dialoguen a la Col·lecció MACBA amb Le Corbusier, Jean Genet i l’última pel·lícula de Rossellini.

El MACBA ens va oferir  un recorregut en tres capítols per la relació que s’ha establert al llarg del temps entre pràctica artística i condició urbana. En el primer tram, tenim el rastre que van deixar l’arquitecte Le Corbusier i l’escriptor Jean Genet en la seva visita a Barcelona a principis dels anys trenta, quan tots dos van aplicar la seva mirada crítica sobre els carrers de la ciutat. Constitueix l’eix central de l’exposició el portfoli Office Baroque, 46 obres que testimonien les intervencions efímeres de Matta-Clark en els sis últims anys de la seva vida i que van ser dipositades al MACBA recentment per la Col·lecció LATA. L’últim tram el protagonitza la pel·lícula documental de Roberto Rossellini, que deixa constància dels primers dies d’activitat del Centre Pompidou a París i de l’impacte que va provocar en els visitants.

La visita va durar més d'una hora, i va ser molt interessant, tant  per la seva originalitat  com  per les documentades informacions de la guia del MACBA.. En acabar, vam visionar la pel·lícula documental de Rossellini i vam comentar les reaccions dels primers visitants del Centre Pompidou.