Obertes les inscripcions a la 49a Escola d'Estiu!

Escola d'Estiu 2022

Ets un docent compromès amb la qualitat educativa? T'estimula conèixer nous aspectes de la teva especialitat? T'agrada aprendre juntament amb altres companys? Si és així... no et perdis la 49a Escola d'Estiu, de l'1 al 15 de juliol, amb més de 60 cursos: llengua i literatura, metodologia a l'aula, ciències socials, eines de millora personal, TIC, ciències experimentals i ètica i filosofia. Consulteu tota l'oferta!

Inaugurem la 1a Escola d'Estiu Josep Pallach

Aquest any, en el marc de la 49a Escola d'Estiu del Col·legi, inaugurem la primera edició de l'Escola de d'Estiu Josep Pallach a les comarques gironines, una iniciativa conjunta de la Fundació Josep Pallach i el Col·legi de Doctors i Llicenciats en Filosofia i Lletres i en Ciències de Catalunya, el col·legi de docents, que se circumscriu en l'acord permanent de col·laboració establert entre ambdues institucions l'any 2021.

Universitat Sènior 2022-2023

La Universitat Sènior vol fomentar la formació contínua al llarg de la vida. Aplega cursos de 50, 20 i 10 hores, de diverses matèries, com música, art, història, literatura, cultura, taller d'escriptura i anglès, que s'imparteixen durant l'any acadèmic, d'octubre del 2022 al juny del 2023. S'adreça a titulats universitaris més grans de 55 anys. Animeu-vos a consultar-ne el programa, i reserveu la vostra plaça!

II Escola d'Estiu de la Universitat Sènior

Ja hem deixat enrere l'hivern, i el solet ens convida a sortir i a continuar aprenent... Conscients del vostre neguit, ja tenim a punt l'oferta formativa de la II Escola d'Estiu de la Universitat Sènior, durant el mes de juny: cursos intensius de quatre sessions sobre estimulants temàtiques que, de ben segur, no us heu de perdre.

II Premis de treball de fi de màster

Ja és oberta la convocatòria de la segona edició dels Premis de treballs de fi de màster en formació del professorat, que volen posar en valor l'esforç fet durant un any per les noves generacions de docents i premiar els millors treballs de fi de màster. S'hi poden presentar treballs fins al 30 de setembre de 2022

Ja podeu consultar l’Apunt deontològic 3

"La llibertat de càtedra: sentit educatiu i social", el nou apunt deontològic, elaborat per la Comissió deontològica de la professió docent del Col·legi, analitza la llibertat de càtedra, una de les llibertats considerades fonamentals, entesa democràticament, que protegeix el docent de cap imposició autoritària i els estudiants de cap arbitrarietat o manipulació del docent.

Inauguració de la 49 Escola d'Estiu

"De la llengua no sexista a la llengua inclusiva, ha servit d'alguna cosa?", per M. Carme Junyent, professora de Lingüística de la Facultat de Filologia de la Universitat de Barcelona. Analitzarà les propostes de llengua no sexista, des del pressupòsit que el gènere (un sistema arbitrari de classificació dels substantius) reflecteix el masclisme de la societat.

Agenda de Primavera 2022

Ja podeu consultar l'Agenda de Primavera 2022, amb tota l'oferta formativa de la 49a Escola d'Estiu, la 1a Escola d'Estiu Josep Pallach, la 2a Escola d'Estiu de la Universitat Sènior, les ressenyes de les Jornades, l'apunt deontològic 3, l'entrevista a Joaquim Arenas, pare de la immersió lingüística, i l'editorial del degà del Col·legi, entre altres informacions.

El Col·legi, amb Barcelona + Sostenible

El Col·legi Oficial de Doctors i Llicenciats en Filosofia i Lletres i en Ciències de Catalunya forma part de la Xarxa Barcelona + Sostenible des de fa anys. Aquest any continuem amb el pla d'acció sostenible i amb la proposta d'actuacions per millorar la sostenibilitat del nostre sector. Us hi podeu adherir en línia abans del 30 de juny. El Col·legi us hi acompanya!

Jornades Ser docent al segle XXI

En el marc de l'Escola d'Estiu, us presentem aquestes noves jornades, amb l'ànim de redescobrir, repensar i readaptar la identitat professional dels docents i la seva consideració social i, alhora, debatre i reflexionar sobre la professió. Les jornades volen ser l'embrió d'un espai permanent per compartir, reflexionar i dialogar sobre aquestes qüestions: qui som, què fem i per què ho fem. Inscriviu-vos-hi!