L'espai dels col·legiats

Obrim un nou espai per a tots els col·legiats que vulgueu participar més activament en el Col·legi.

Com?

  • Amb suggeriments, comentaris i inquietuds sobre temes relacionats amb el Col·legi: formació, serveis, activitats o el que considereu més convenient.
  • Donant a conèixer els vostres espai de creació, com blogs i webs, de manera que ens enriquim mútuament.
  • Enviant-nos els vostres actes i activitats.
  • Fent ofertes, demandes o intercanvis als altres col·legiats.

Per fer-nos arribar el que considereu, escriviu-nos a comunicacio@cdl.cat i poseu a l'assumpte "Per a L'espai dels col·legiats". Us respondrem tan aviat com puguem.

"A l'entorn de la lectura", de Pere Martí

En aquest article, publicat a La República el dia 27 d'octubre de 2023, Pere Marti analitza -com ell diu, "sense ànim de ser exhaustiu"- què pot estar passant en el món de la lectura i per què als infants els costa cada cop més enfrontar-se a un text escrit. Lectura molt recomanable, tant per a docents com per a famílies.

Entrevista a Pere Martí "per a la història"

El col·legiat Pere Martí en ha fet arribar una entrevista "per a la història", en 15 capítols, dintre del projecte Lletres i Memòria, una proposta de l'AELC, juntament amb el portal d'internet Banc de la Memòria, per als socis escriptors de més de setanta anys. La finalitat és recollir records i històries de la vida de les persones nascudes abans de 1950. 

 

 

Joan Triadú: triar amb criteri. 75 articles de crítica literària (1946-2010)

Revisió de 64 anys de crítica literària desplegada per Joan Triadú dels curadors de l'edició, Susanna Àlvarez i Rodolés i Joan Josep Isern. Aquest llibre fa possible seguir i entendre l'evolució del pensament de Triadú, i mostra la gran aportació a tota la cultura catalana en general i al gènere de la crítica literària en particular. [Aportació de la col·legiada i membre de la Junta de Govern Teresa Triadú]

Presentació del poemari "L'àlies personal"

Espectacle poètic en el marc de la presentació del poemari L'àlies personal, del col·legiat Carles Rosell, que tindrà lloc el 10 de març a l'Institut Barri Besòs, c. Josep Pla, 40 de Barcelona.

Critica literària

El col·legiat Pere Martí i Bertran en fa a mans la crítica del llibre El magraner, d'en Jordi Llavina, que va publicar al digital Catorze a l'octubre del 2022. Esperem que us agradi!

 

"Qui o què hi ha darrere la Wikipedia en castellà?"

En aquest article publicat a la revista Núvol al setembre del 2022, el col·legiat Pere Martí analitza la Wikipedia en castellà i denuncia que no respecta gairebé mai la toponímia catalana. Breu i interessant alhora!

"Aprendre a ensenyar al segle XXI"

El col·legiat Juan Enciso Pizarro ha publicat el llibre Aprendre a ensenyar al segle XXI, una guia pràctica per a docents que busquen millorar les seves habilitats educatives en l'era digital. El llibre presenta deu enfocaments pràctics, des de la neuroeducació fins a la tecnologia educativa, per fomentar l'aprenentatge actiu i dissenyar experiències educatives inclusives.