Lliurament dels XLII Premis de Filosofia Arnau de Vilanova

Col·legi Oficial

Ahir al vespre, va tenir lloc el lliurament dels XLII Premis de Filosofia Arnau de Vilanova, que s'han consolidat com els premis per a estudiants de secundària més antics de Catalunya, i els únics premis del país dedicats a l’experiència didàctica de la filosofia. Enhorabona a tots els guardonats!

Els premis volen reconèixer els millors treballs de filosofia en tres categories diferents: per a professors d’ensenyament secundari i per a alumnes de batxillerat i universitaris. El Jurat  ha destacat l’alt nivell i la qualitat dels treballs presentats.

Els premis compten amb la col·laboració del Liceu i de la revista Valors, que obsequia els centres educatius premiats amb una subscripció anual gratuïta.

 Aquests són els treballs premiats en l’edició d’enguany, d’acord amb l’acta del Jurat:

A) Premi per a professors d’ensenyament secundari

PREMI:

“El taller fenomenològic a l’aula: De la vivència a la convivència. Com aplicar la fenomenologia a les situacions d’aprenentatge”, de David Gozálvez Cintas, de l’Institut Vila de Gràcia, de Barcelona.

B) Premis per a alumnes de batxillerat

PRIMER PREMI

“Personatges en cerca d'autors i autors en cerca de personatges”, de Mateo Borràs Obregón, alumne de l’Institut Valldemosa, de Barcelona.

SEGON PREMI 

“La solitud a la filmografia d'Icíar Bollaín”, de Júlia Ferrer Torrecillas, alumna de l’Institut Montsoriu, d’Arbúcies.

TERCER PREMI

“Análisis del debate entre Parfit y Lewis sobre identidad personal: ¿Es la identidad lo verdaderamente importante en la supervivencia?”, de Alberto Bechara Bordes, alumne d’Aula Escola Europea, de Barcelona.

MENCIÓ

“Venus com a estereotip de la feminitat”, de Núria Martí Capera, alumna de l'Institut Roquetes, de Roquetes.

C) Premi per a alumnes universitaris

“Liminal. Estética en el umbral del tiempo”, de Marta Fernández Codina, alumna de la Universitat Nacional d'Educació a Distància, UNED.

 En aquest enllaç podeu consultar les bases del Premi i l'acta del veredicte del Jurat reunit el 14 de setembre de 2023.