« tornar

173414 - Recorreguts a peu per conèixer la geologia de les Dolomites

Tipus Escola d'Estiu
Àrea temàtica Recorreguts geològics
Modalitat Presencial
Nivell Secundària
Coordinador
Professorat Paloma Belenguer Domènech, Pau Gomis Fernández
Data del 19 al 22 de juliol. De 9:00 a 18:00
Dies de dimecres a diumengei
Adreça
Total hores 30
Preu
Col·legiat65,00€
No col·legiat95,00€
Suplement15,00€

DESCRIPCIÓ

Visita a parcs naturals i regionals, observació i descripció dels materials de la successió estratigràfica i dels trets particulars del paisatge: glaceres, antics esculls coral•lins, i grans dipòsits de material sedimentari. Les despeses de desplaçament i pernoctacions seran a càrrec dels participants. Cal portar calçat adequat i roba d'abric. Per a més informació 609540706 o mata@emrn.upc.es.

El suplement és en concepte d'assegurança.

OBJECTIUS

  • Interpretar la columna estratigràfica de les Dolomites
  • Observar els diferents materials sedimentaris i volcànics de la zona
  • Entendre com han modelat la zona l’aigua i el glaç
  • Veure els efectes de la intervenció humana en aquest indret

CONTINGUTS

1. Visita al Parco Naturale Tre Cime, on es veuran materials sedimentaris de l’era secundària, les grans parets dolomítiques que es van sedimentar en unes enormes planes mareals i que molts milions d’anys més tard van ser escenari del front de guerra durant la Primera Guerra Mundial

2. Visita a la zona de Le Tofane. Parco Naturale Dolomiti Ampezzane. Pujada amb telefèric per observar des de un lloc privilegiat l’estructura del paisatge dolomític, els diferents grups muntanyosos que les formen i el seu diferent origen. Descens a peu pel fons d’una vall glaciar (Val Travenanzes). observació de les estructures quaternàries presents en el recorregut, així com el resultat de l’acció geològica de les glaceres en aquest indret

3. Visita a la Diga del Vajont, on es podrà comprendre com es van produir els esdeveniments que van ocasionar la gran esllavissada del 1963.

3. Visita al Lago di Sorapis. Excursió que permet observar part de les roques més joves de la successió estratigràfica de les Dolomites, glaceres actuals, llacs glacials, fòssils característics d’aquesta zona i els impressionants plegaments que van patir les calcàries en aixecar-se aquesta serralada.