« tornar

182400 - La cuina com a recurs per a les ciències experimentals (en línia)

Tipus Escola d'Hivern
Àrea temàtica Ciències experimentals
Modalitat En línia
Nivell Internivells
Coordinador
Professorat Imma Ros Clavell, Mariona Bassedas Ballús
Data Del 23 de febrer al 30 d'abril. De 0:00 a 0:00
Dies De dilluns a divendres
Adreça
Total hores 30
Preu
Col·legiat95,00€
No col·legiat155,00€

DESCRIPCIÓ

Curs per treballar els conceptes fonamentals presents en els currículums de les matèries de ciències experimentals, mitjançant l’observació i estudi dels diferents processos culinaris (senzills) que l’alumne pot experimentar a casa seva usant la cuina i els productes alimentaris quotidians. 

OBJECTIUS

  • Aproximar l’alumnat a les ciències experimentals mitjançant la motivació de la cuina quotidiana
  • Conèixer, a través de la cuina, els processos físics, químics i biològics que hi tenen lloc
  • Aproximar-se a les ciències experimentals que es troben presents en el dia a dia de l'alumne
  • Descobrir les característiques de la ciència i la seva aportació al món culinari i gastronòmic

CONTINGUTS

  • Canvi físic i canvi químic
  • Canvis d’estat. Temperatura i pressió
  • Processos energètics. Equilibri alimentari. Equacions redox
  • Equilibri àcid – base. PH
  • Osmosi
  • Toxicitat – additius
  • Els diferents materials i màquines a la cuina i els seu fonament científic