US2337 - Georg Friedrich Handel (1685-1759). Tres xerrades a càrrec de Joan Vives

  • Àrea temàtica:

    Música

  • Modalitat:

    En línia

  • Nivell:

    Internivells

Professorat:

Joan Vives Bellalta

Dates:

15, 22 i 29 de novembre de 2022

Dies:

Dimarts

Hores:

De 18:00 a 19:30 h

Total hores:

5

Lloc:

En línia

Tarifes
Col·legiat/ada:

40,00 €

No col·legiat/ada:

50,00 €

Membres d'altres col·legis professionals o entitats organitzadores:

40,00 €

Georg Friedrich Handel (Halle 1685 – Londres 1759) va esdevenir un mite ja després de la seva mort, fins a l’extrem que Beethoven el va considerar el més gran compositor del passat. Aquesta aurèola va generar el mite desdibuixat per les llegendes sorgides al seu entorn i alhora per la poca informació personal que ens ha arribat. Però, certament, Handel és un autor tant popular com referencial del seu temps. Resseguir-ne la vida i l'obra esdevé un viatge fascinador per l’Europa que va conèixer en primera persona. Va néixer a les mateixes terres i el mateix any que Bach. Va conèixer la tradició alemanya del seu temps. Va fer un viatge formatiu per tot Itàlia i en va conèixer els principals actors musicals en persona (Corelli, Scarlatti, etc.) i finalment va esdevenir la glòria de la música anglesa del segle XVIII mitjançant les seves òperes i oratoris.

Dimarts, 15 de novembre de 2022, 18 h

1. L'Alemanya de Handel. La infantesa, a les mateixes terres que Bach, i el viatge de formació per Itàlia. 

Dimarts, 22 de novembre de 2022, 18 h

2. L'Anglaterra de Handel. Context musical. L'òpera i la fama. L’arribada quasi atzarosa a Anglaterra va canviar plenament el destí de la seva vida i també de la vida musical londinenca. Les seves òperes italianes van ser una novetat irresistible per als anglesos. Handel va esdevenir ciutadà britànic.

Dimarts, 29 de novembre de 2022, 18 h

3. Handel i l'oratori: la maduresa. A partir del 1728, els grans èxits operístics queden enrere i Handel haurà de superar dues bancarrotes i el deteriorament de la salut. L’estrena d'El Messies va canviar el panorama, i va propiciar que finalment es convertís en la glòria de la música britànica del segle XVIII.

Joan Vives Bellalta